16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Anlamlı çağrı: ''Kan akmasın, canlar yanmasın''

Çözüm süreciyle birlikte silahların sustuğu bölgede kan ve gözyaşının dinmesiyle asker ve PKK’lı anneleri rahat bir nefes almıştı. Tekrar silahların patladığı bir dönemde anneler yine huzursuz oldu.

GÜLZAR GÜLEBAK8 Ağustos 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Anlamlı çağrı: ''Kan akmasın, canlar yanmasın''
Barışın, huzurun gelmesi için çağrıda bulunan şehit asker ve PKK’lı annesi “Kan akmasın, canlar yanmasın” haykırışında bulundu.
 
Çözüm sürecinin yara almasıyla birlikte şehit anneleri de yara aldı. Çözüm sürecinde akan kanın durmasının huzur getirdiğini belirten anneler son günlerde yaşanan saldırıları eleştirerek başka şehit annesi olmasın çağrısında bulunuyor. 
 
 “BARIŞ İSTİYORUZ”
Asker annesi ve PKK’lı annesi “Kan akmasın canlar yanmasın” çağrısında bulunda. Asker Annesi Adile Gümüşkan oğlu Salih Gümüşkan’ın askerde çatışma sırasında şehit olduğunu belirterek her zaman barış taraftarı olduğunu hiç bir ayrım göz etmeden kanların durmasını istedi.
 
Haber kanallarında duyduğu şehit haberleriyle yüreğine acı düştüğünü belirten anne Gümüşkan, “Haber kanallarında şehit haberlerini görüyorum. Oğlum aklımdan çıkmıyor yine anaların canı acıyor. Diğer şehit anneleriyle aynı acıyı yaşıyoruz. Hepimiz evlat acısı yaşıyoruz hükümetten herkesten barış istiyoruz anneler artık ağlamasın yüreğimiz artık yanmasın evlerimize ateş düşmesin” ifadelerini kullandı.
 
GÖZYAŞLARIYLA DUA ETTİ
PKK’lı annesi Naile Altun ise oğlunun Irakta çatışmada bombardıman sonucu öldüğünü vücudunun parçalandığını ve cenazesinin olmadığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.
 
Gözyaşlarıyla barışın gelmesi için Allah’a dua eden anne Altun, “Allahım! silahlar sussun hepimiz bu ülkede kardeşiz çocuklarımız evlatlarımız ölmesin. Tüm şehit annelerinin acısı taşınamaz benim oğlumun bir mezarı bile yok ben cenazesini almadan mevlit okutturdum” dedi.