24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

DAEŞ'in elinde 800 Türkmen kadın var

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, DAEŞ’in geçen yıl Telafer’e düzenlediği saldırılarda kaçırdığı 800’den fazla Türkmen kadının hala örgütün elinde olduğunu açıkladı.

ŞEYHMUS ÇAKAN13 Temmuz 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DAEŞ'in elinde 800 Türkmen kadın var

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi , “DAEŞ’in, Telafer ilçesinde birçoğu yaşı küçük 800 Türkmen kadın ve kızı esir almasının üzerinden bir yıl geçti. Onlardan yalnızca sekizi Deaş’in elinden kurtulmayı başardı. Ancak kadınlardan biri üç gün sonra intihar etti” dedi.

Şu anda Deaş’in elinde 800 Türkmen kadın olduğunu belirten Mehdi,  “DAEŞ Türkmen kadınların ve genç kızların ticaretini yapıyor. DAEŞ’in bu kadınları Suriye’nin Rakka kentine götürdü, bazı çocuklar ise Musul’da alıkonuluyor. Türkmenlerin malını, canını ve haklarını savunacak kimseleri bulunmadığı için Deaş’in Telafer’den kaçırdığı kadın ve genç kızları satıyor” diye konuştu.

Mehdi, Türkmen Cephesi tarafından Kürdistan Bölge Yönetimi’nin (KBY) İnsan Hakları Komisyonu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve bölgedeki Türk Konsolosluğu’na alıkonulan kadınlara dair raporlar hazırlanıp sunulduğu bildirdi.