20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ETCEP, Şanlıurfa’da ilk toplantısını gerçekleştirdi

Okullardaki kız ve erkek çocuklara arasında toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini yaygınlaştırmayı amaçlayan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi (ETCEP) Şanlıurfa’da ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Gülizar GÜLEBAK - ŞANLIURFA10 Temmuz 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
ETCEP, Şanlıurfa’da ilk toplantısını gerçekleştirdi

Proje kapsamında, eğitim camiasını kız ve erkek öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerini öngörecek şekilde yeni araçların geliştirilmesine odaklandığından proje sürecince eğitim mevzuatı ve politikaları, eğitim ortamları ve süreçleri, eğitim materyalleri ve eğitim çıktılarını toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısıyla gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler yapılacak.

10 pilot ilde gerçekleştirilen projede her ilde 4 okul olmak üzere 40 okulda pilot uygulama başlatılıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bölge Koordinatörü Tülay Yılmaz veİl Koordinasyon  Komitesi üyeleri; Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Seval, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi öğretmen Halil Atlı, ŞÖNİM Kuruluş Müdür Vekili Kadriye Kocaoğlu, Harran Üniversitesi DOÇ. DR. Abdullah Adıgüzel ve Urfanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gülizar Gülebak katıldı.

Milli Eğitim müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Projenin tanıtımı yapılırken, İl koordinasyon komitesinin rol ve sorumluluklarının üyelerle paylaşılması ve gerçekleştirilecek çalışmalar için fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (ETCEP) projesi 19 Eylül 2016’da sona erecek.