25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İçindeki barış özlemini ahşaba nakşetti

Türkiye son 3 gün içerisinde yaşanana olaylarda 33 canını yitirdi. Şehitler Anadolu’nun dört bir yanını yasa boğdu. Olayların üzerine Eyyübiye Belediyesi Ahşap Oymacılığı Kursu Eğitmeni Enver Çoban, içindeki barış özlemini ahşaba nakşetti.

Gülizar Gülebak/ ŞANLIURFA11 Eylül 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İçindeki barış özlemini ahşaba nakşetti

Anadolu’nun her köşesinde anneler gözyaşı dökerken birçok kentte şehitleri anma yürüyüşü adı altında kalabalık grupların arasına katılan provokatörler olaylar çıkartarak vatandaşın huzurunu bozuyor. 

Anadolu’nun Türk’e, Kürde, Alevi’ye herkese yeteceğini belirten Enver Çoban, barışı ve kardeşliği ahşaba nakşetti.

“BATIDAKİ VE DOĞUDAKİ İNSANLAR KARDEŞTİR”

Çoban, Batıdaki ve Doğudaki insanların kardeş olduğunu “Anadolu” kelimesinin içindeki “Ana” sözcüğünden bile Türkiye’nin herkese ana vatan olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda bazı olumsuzlukların olduğuna değinen Çoban, bu olumsuzlukların gitmesi kardeşliğimizi belirtmek için sanatını ahşaba işlediğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Barış özlemimi ve duygularımı tahtaya şu şekilde işledim bu çalışmamda Türkiye haritasının üzerine Anadolu’muzun “Ana” sözcüğünden esinlendim. Türkiye haritasının ortasında bir ana yani anne yer alıyor. Batıdan ve doğudan gelen annenin şefkat eli iki çocuğu da eşit seviyor ve o anne iki çocuğu da emziriyor.”

“HEPİMİZ AYNI ANNENİN SÜTÜNÜ EMMİŞ KARDEŞLERİZ”

Yaptığı çalışmada vermek istediği mesajı anlatan Çoban, “Benim burada vermek istediğim mesaj Eğer biz Anadolu’nun kıymetini bilirsek nimette hepimize yeter. Bunun yanında hepimiz aynı annenin sütünü emmiş kardeşleriz. Üst kısma da barış güvercini koyduk inşallah yakın zamanda Türkiye’mize barış gelecek” sözlerini kaydetti.

“BALIKLIGÖLE ANIT OLARAK DİKİLECEK”

Çalışmanın Balıklıgöl’e anıt olarak kullanılacağını belirten Çoban, “Şanlıurfa’nın barış ve huzur kenti olduğunun bir göstergesini dikmiş olacağız” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin, tasarımı çok anlamlı bulduğunu ve anıt olarak Balıklıgöl’e dikileceğini belirttiğini söyleyen Çoban, “Ben bu tasarımı yaptıktan sonra başkanımıza sundum başkanımız çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirtti. Şanlıurfa’nın huzur ve barış kenti olduğunu söyledi. Çalışmamızı Balıklıgöl’e anıt olarak dikeceklerini belirtti.”

Çoban, son olarak çalışmasını 15 günde yaptığını söyledi.