16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Mutfak müzesi “Kadın aşçılarını” bekliyor

Şanlıurfa’nın yemek kültürünün tanıtıldığı Mutfak Müzesinde verilen yemek kursları kadınların aşçılık becerisini geliştiriyor. Yöresel yemeklerin öğretildiği kurs kadın aşçılarını bekliyor.

Gülizar Gülebak16 Ekim 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mutfak müzesi “Kadın aşçılarını” bekliyor

Turistlerin ilgi odağı olan mutfak müzesi ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yaptırıyor. Müzenin her odasını gezen ziyaretçiler geçmişe yaptığı yolculuğu tarif edemediklerini belirtiyor.

Yöresel yemeklerin unutulmasının önüne geçmek ve kadınların yemek yapma becerilerini geliştirmek için yapılan aşçılık kursu ise kadınların gözdesi oluyor.

Yaşanan olumsuz olaylar kent genelinde turist sayısını azaltması Mutfak müzesinide olumsuz etkiledi.

Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle geçen yıla göre ziyaretçi sayısının düştüğünü belirten Mutfak Müzesi Müdürü Ahmet Polat, “Geçen yıl ziyaretçi sayımız 17 Bin kişi iken Bu yıl Ekim ayına kadar olan ziyaretçi sayımız 10 Bin 500 kişi yaşanan olaylar müzemizin ziyaretçi sayısında azalmasına neden oldu fakat bu sadece bizim müzemizi değil esnafı ve diğer müzeleri de olumsuz etkiledi” dedi.

SÜMEN ALTINDA KALAN YEMEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILIYOR

Sümen altında kalan yemekleri gün yüzüne çıkarttıklarını belirten Polat, Haftanın 4 günü Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri Mutfak müzesinde yemek yapmayı seven ve öğrenmeye çalışan kadınlara kurs verdiklerini söyledi.

2 aydır kurslarına başladıklarını vurgulayan Polat, “ 5 yıl boyunca verdiğimiz kurslara 7 ay ara vermiştik.  2 aydır kursumuza başladık kurslarımız 15 kişilik fazla talep olduğunda bir dahaki kursa isimleri yazıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Kadınların Yemek kursuna çok kolay kayıt yaptırabileceklerini aktaran Polat sözlerine şöyle devam etti:

“Kurslarımıza kayıt yaptırmak çok kolay kadınlarımız Mutfak müzemize gelerek kayıt yaptırmak istediklerini söylemeleri yeterli biz gereken yardımı yapıyoruz. İş hayatında olan kadınlarımız bu kurslarımıza daha çok ilgi gösteriyor. Yemek yapmaya zaman bulamayan kadınlarımıza biz burada zaman kazandırıyoruz.”