25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

PKK'nın katlettiği muhtarın adı yaşatılacak

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, terör örgütünce katledilen Bağgöze köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın ailesini ziyaret ederek, “Yapılacak olan Lisemizde rahmetli Mustafa Turhan kardeşimizin ismi verilerek, adı yaşatılacaktır” dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN20 Temmuz 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PKK'nın katlettiği muhtarın adı yaşatılacak

Vali Mustafa Tutulmaz, beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ile birlikte, 29 Nisan 2015 günü terör örgütünce katledilen Bağgöze köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın ailesini ziyaret etti.  Mustafa Turhan’nın eşi ve aynı zamanda Köy Muhtarı seçilen Sabiha Turhan ve köyüler tarafından karşılanan Vali Mustafa Tutulmaz, Turhan ailesi ve köylülerle bayramlaştı. Turhan ailesi ve köylülerin bayramını kutlayan Vali Tutulmaz, Köy Muhtarı Sabiha Turhan ve vatandaşlardan köyün sorun ve taleplerini dinledi. Tutulmaz, “ Bağgöze köyü ve çevre köydeki vatandaşlarımızın sevgisini kazanan ve çevresinde oldukça sevilen kardeşimiz merhum Mustafa Turhan kardeşime Allahtan rahmet diliyorum. Bu cinayeti işleyen canileri de lanetliyorum.’dedi. Bağgöze köyümüze her türlü hizmetin sunulması vatandaşlarımızın huzur ve refahlarının yükseltilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Tutulmaz,’Bütçe imkânlarımız dâhilinde köy yolunun bozulan kısımların bu yıl özel idare kaynakları ile ıslah edileceğini, yolun tamamını da yatırım programına alarak, değerlendirileceğini’ söyledi.

Köyde bir ortaokul, bir Lise ve bir halı sahanın da yapılması yönünde çalışmalara başlandığını hatırlatan Vali Tutulmaz, Lisemize rahmetli Mustafa Turhan kardeşimizin ismi verilerek, adı yaşatılacaktır. Öte yandan köy su isale hattı ve köye bir adet ambulans taleplerinin de değerlendirileceğini belitti.