19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şanlıurfa teröre karşı tek yürek

Şanlıurfa halkı son 2 ayda yaşanan terör saldırılarına tepki gösteriyor. Yaşanan saldırılarda 38 kişinin hayatını kaybetmesi sadece Şanlıurfa’yı değil tüm Türkiye’yi derinden üzüyor. Şanlıurfa halkı, BelediyeBaşkanları ve STK’lar kentin terör kenti değil barış ve huzur kenti olarak anılmasını istiyor.

ŞEYHMUS ÇAKAN-GÜLZAR GÜLEBAK2 Eylül 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şanlıurfa teröre karşı tek yürek

Şanlıurfa’da son 2 ayda Ceylanpınar, Suruç ve merkezde 4 Polis, 1 Uzman Çavuş ve 33 kişi teröre kurban gitti. Yaşanan terör saldırılarıyla Şanlıurfa huzur kenti iken terör olaylarıyla gündeme geldi. Bunun üzerine kentte Sivil Toplum Kuruluşları terörü lanetleyen açıklamalarda bulunarak Şanlıurfa’ya tekrar huzurun hakim olması için tek yürek teröre karşı çıktı.

SON 2 AY’IN BİLANÇOSU

20 Temmuz günü Kobani'nin yeniden inşasına katkıda bulunmak amacıyla Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada canlı bombanın kendisini patlatması ile 33 kişi hayatını kaybetti.

22 Temmuz günü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 2 polis memuru, evlerinde başlarından tabancayla vurularak şehit edildi.

15 Ağustos günü Hakkâri Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki askeri birliklere, bir grup PKK’lı tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu, 3 asker şehit oldu. 3 askerden Şanlıurfalı Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın Harran’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit ailesi ise, ateşin dinmesini istedi.

29 Ağustos günü ise Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te görevli 2 polis, terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit oldu.

Son 2 ayda yaşanan bu terör saldırılarında 38 kişi hayatını kaybetti.

“BU GÜNE KADAR ŞANLIURFA BARIŞ VE HUZURUN MERKEZİ OLDU”

Şanlıurfa sahip olduğu kadim, medeniyet ve engin hoşgörüsü sayesinde bugüne kadar barış ve huzurun merkezi olduğunu belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Farklı etnik yapıya sahip insanların kardeşçe yaşadığı, birbirleriyle kurdukları akrabalıklarla gelecekte de bu kardeşliği devam ettirecekleri bir şehirdir” dedi.

“BARIŞ VE KARDEŞLİK VURGUSU SÖZDEN ÇIKIP İCRAATA DÖKÜLMELİDİR”

 Şanlıurfa’nın Türkiye için örnek bir model olan bu güzelim şehrin dokusunu bozmaya yönelik faaliyetler maalesef eskisine oranla arttırdığını söyleyen Ekinci, “Halil-i şehrin Eyyubi sabrını sınamaya çalışanlar şunu iyi bilsinler ki bu mübarek şehrin evlatları asla müsaade etmeyeceklerdir. Urfalıları arzuladıkları karanlık mecraya çekmeye çalışanlar bu karanlıklarda kendileri kaybolacaklardır. İlimiz adına siyaset yapanlardan beklentimiz bu kalleşliklere sessiz kalmamaları, Barış ve Kardeşlik vurgusunu sözden çıkarıp icraata dökmeleridir” ifadelerini kullandı. 

“ŞANLIURFA KESİNLİKLE TERÖRE TAVİZ VERMEZ”

Terörün dili, ırkı, mezhebi olamayacağına inandıklarını bütün bunların güzel ülkemizi memleketimizi bölmeye yönelik birer çalışma olduğuna inandıklarını belirten Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Yurt dışı etkenlerinin çok olduğunu belirtti.

Olayları doğru okumak, doğru anlamak gerektiğini vurgulayan Yavuz,  “Şanlıurfa’mız yüzyıllardan bellidir Türk’ü Kürdü Alevi’siyle, el ele birlik, beraberlik içerisinde, omuz omuza, iyi gününde kötü gününde, beraber olarak yaşadık. Bunun örnekleri çoktur. Bugüne kadar terörle anılmayan ancak son olayların ardından gözlerin çevrildiği Şanlıurfa’da vatandaşlar, kentin terör olaylarıyla gündeme gelmesi bizleri rahatsız ediyor. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni yaşadığı 2 milyon nüfusa sahip Şanlıurfa’da kesinlikle teröre taviz vermez” dedi.

“ŞANLIURFA HUZUR KENTİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Kentte Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Arap’ıyla herkesin kardeşçe yaşamakta olduğunu söyleyen Yavuz, ”Şanlıurfa’mızın imajını bozmaya yönelik birtakım oyunlarla adeta Şanlıurfa’yı hedef gösterir tarzda, terörün Şanlıurfa ile özleştirilmesini kabul edemiyoruz. Şanlıurfa Peygamberler şehri bir huzur kentidir ve huzur kenti olmaya devam edecektir dünyaya ve Türkiye’ye örnek bir ildir. Şanlıurfa halkı teröre prim veren bir halk değildir. Şanlıurfa teröre destek vermez vermeyecektir” sözlerini kaydetti.

“TERÖRÜN HİÇ KİMSEYE FAYDASI OLMAZ”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, yaşanana terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi;

“Terör bizi çok olumsuz etkiliyor. Özellikle turizmi çok kötü vurdu Allah korusun böyle giderse yatırımları da kaçırırız. Terörün hiç kimseye faydası olmaz.”