26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD Başkanı Trump ile eski Dışişleri Bakanı Tillerson birbirlerine hakaretler yağdırdı

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Tillerson, ABD Başkanı Trump ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'disiplinsiz' olarak tanımladığı Trump'ın yasalara aykırı şeyler yapamayacağı kendisine söylendiğinde küplere bindiğini söyledi. Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tillerson hakkında, 'Bir taş kadar kalın kafalının tekiydi, ben hayatımda böyle tembel bir adam görmedim.' ifadelerini kullandı.

star.com.tr7 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
ABD Başkanı Trump ile eski Dışişleri Bakanı Tillerson birbirlerine hakaretler yağdırdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın kovduğu eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, kovulduğu günden bu yana toplum önüne nadiren çıktığı anlardan birinde, Trump ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump'ı "disiplinsiz ve okumaktan nefret eden biri olarak" tanımlayan Tillerson, bunun karşılığında Trump'tan, "Bir taş kadar kalın kafalı, ben hayatımda böyle tembel bir adam görmedim. Mental olarak son derece yetersizdi." cevabını aldı.

"Trump küplere biniyordu"

ABD'nin Houston kentindeki bir Kanser Tedavi Merkezi için düzenlenen akşam yemeğinde CBS televizyonunun politika yazarı Bob Schieffer'in sorularını yanıtlayan Tillerson, "Sayın Trump'ın bana 'Bir şey yapmak istiyorum ve onu bu şekilde yapmak istiyorum' dediği neredeyse her zaman kendisine 'Ne yapmak istediğinizi anlıyorum, fakat onu yapamazsınız, çünkü yasalara aykırı' demek zorunda kalıyordum." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ı "disiplinsiz" olarak tanımlayan Tillerson, "Yasalara aykırı bir şeyi yapamayacağını söylediğim her zaman küplere biniyordu." dedi.

"CIA Direktörü Mike Pompeo, yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Olağanüstü bir iş çıkaracak! Rex Tillerson'a da bugüne dek sunduğu hizmetten dolayı teşekkürler! Gina Haspel ise ilk kadın CIA Direktörümüz olacak. Hepinizi tebrik ederim!"

 

"Sanırım benden artık bıkmıştı"

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Tillerson, Trump tarafından kovulmasına atıfta bulunarak, "Sanırım benim her gün kendisine 'Bunu öyle yapamazsınız, fakat şöyle yapabilirsiniz' diyen biri olmamdan artık bıkmıştı." sözlerini kullandı.

 

"Okumayı sevmeyen biriyle çalışmak çok zordu"

ABD Başkanı Trump ile aralarında ortak bir değer yargısına sahip olmadıklarını belirten Tillerson, ExxonMobil şirketinde CEO görevinde bulunduğu döneme atıfla, "Süreçlerinde detaylıca planlandığı ve son derece disiplinli bir işin ardından disiplinsiz, okumayı sevmeyen, brifing raporlarını okumayan, olayların detaylarıyla ilgilenmekten kaçınan biri ile çalışmaya başlamak benim için fazlasıyla zor olmuştu." ifadelerini kullandı.

 

"Amerikan halkının 128 karakterle tatmin olması rahatsız edici"

Politikalarını ve kabine değişimlerini (Tillerson'ın kovulması dahil) sosyal medya üzerinden duyurmaya hevesli olan Trump'ın Twitter kullanımı konusunda da bir değerlendirmede bulunan Tillerson, "Amerikan halkının olaylar hakkında çok az bir bilgiyle yetinme arzusu, 128 karakterlik bir mesajla tatmin olmaları beni rahatsız ediyor." dedi.

Yaptığı yorumların Trump'a karşı bir eleştiri olmadığının altını çizen Tillerson, "Fakat bir Amerikalı olarak, toplum olarak, vatandaş olarak endişeliyim." diye konuştu.

 

"Bir taş kadar kalın kafalının tekiydi"

ABD Başkanı Trump ise Tillerson'ın bu açıklamalarının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak, "Bir taş kadar kalın kafalının tekiydi, ben hayatımda böyle tembel birini görmedim. Yeterli mental kapasitesi bile yoktu." dedi.

"Mike Pompeo harika iş çıkarıyor, kendisiyle gurur duyuyorum. Selefi Rex Tillerson, gerekli mental yeterliliğe sahip değildi. Bir taş kadar kalın kafalıydı ve kendisinden yeterince hızlı bir şekilde kurtulamadım. Ben böyle tembel bir adam görmedim. Şimdi yepyeni bir oyun başladı, Dışişleri'nde harika bir ruh var!"