25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ABD öncülüğündeki koalisyon Deyrizor'da yine bir camiyi vurdu

ABD öncülüğündeki koalisyon bu sabah Suriye'nin Deyrizor iline bağlı Süse beldesinde bir camiyi daha hedef aldı, saldırıda kaç sivilin hayatını kaybettiği henüz bilinmiyor. Saldırıyı doğrulayan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, 'Bu, DEAŞ'ın camileri suistimal ettiği, kara savaşı kurallarını ihlal ettiği ve camilerin hedef olmasına neden olduğu ikinci saldırı oldu' dedi.

AA22 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD öncülüğündeki koalisyon Deyrizor'da yine bir camiyi vurdu
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, bu sabah koalisyonun Deyrizor'un Süse beldesinde DEAŞ'ın kontrolünde olduğu iddia edilen birçok binayı hava saldırısıyla vurduğunu, binalardan birinin bir cami olduğunu açıkladı.
 
İKİNCİ KEZ CAMİ VURDULAR
 
DEAŞ'ın camiyi mevzi olarak kullandığını savunan Manning, "DEAŞ kasten bir yapıyı komuta ve kontrol merkezi olarak kullandığında, bu onun korunacak yapılar statüsünü kaybetmesine neden olur. Bu, DEAŞ'ın camileri suistimal ettiği, kara savaşı kurallarını ihlal ettiği ve camilerin hedef olmasına neden olduğu ikinci saldırı oldu." dedi.
 
SİVİL KAYIPLAR ARTIYOR
 
Manning, saldırıda sivil kayıplara ilişkin herhangi bir sayı vermezken tüm iddiaları araştırdıklarını söyledi.
 
Koalisyon Sözcüsü Albay Sean Ryan da saldırıda koalisyon destekli kuvvetlere camiden ateş açan DEAŞ militanlarının öldürüldüğünü bildirdi.
 
Albay Ryan, birkaç gün önce aynı beldede bir camiden ateş açılması üzerine koalisyonun camiye hava saldırısı düzenlediğini de kaydetti.