25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AFP: ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye’den çekilmenin başladığını doğruladı

Fransız haber ajansı AFP'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye’den çekilmenin başladığını doğruladı.

TM Dijital Haber Merkezi11 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
AFP: ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye’den çekilmenin başladığını doğruladı
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı askeri koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, ABD askerlerinin Suriye’den çekilme sürecinini başladığını söyledi.
 
Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Sözcü Ryan, operasyonel kaygılardan dolayı zaman, konum veya birliklerin hareketleriyle ilgili başka detayların verilmeyeceğini ifade etti.
 
Çeşitli medya organlarına konuşan ABD’li askeri yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının uygulanmaya ve Suriye’deki bazı ekipmanların çekilmesinin başlanıldığını doğrulayan açıklamalarda bulundu.
 
ABD Savunma Bakanlığı'ndan Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, Suriye'deki bazı ekipmanların çekilmesine başlanıldığı belirtildi.
 
"Bazı ekipmanları Suriye'den çekmeye başladığımızı teyit ediyorum." diyen ve ismini vermek istemeyen yetkili, güvenlik kaygıları nedeniyle çekilmeye dair detay vermekten kaçındı.
 
Suriye'den çekilen ekipmanlarla ilgili gelişmeleri perşembe günü AFP'ye doğrulayan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Ekipmanların Suriye'deki hareketini onaylayabilirim. Güvenlik nedeniyle, şu anda daha fazla ayrıntı vermeyeceğim." ifadelerini kullandı.
 
Bugün Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde çıkan haberde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile çelişkili açıklamalarına rağmen Pentagon’un yeni bir talimat almadığını ve yeni bir talimat gelene kadar yetkililerin Suriye’den çekilme planlarına tasarlandığı gibi devam edecekleri belirtildi.
 
“Hiçbir şey değişmedi, Bolton’dan emir almıyoruz” diyen yetkililer, Suriye’de bulunan ABD askerlerinin çıkışına yardım etmek için çok sayıda kara birliklerinin Suriye’ye yöneldiğini belirtti. Aynı zamanda yüzlerce denizci, helikopter ve uçak taşıyabilen amfibi saldırı gemisi USS Kearsarge’nin öncülük ettiği bir grup donanma gemisinin de askerlerin Suriye’den çıkışı sırasında destek olmak için bölgeye yöneldiğini ifade edildi.