19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bankada silahlı soygun! Canlı yayına katılıp para istediler

Gürcistan'da banka soymaya çalışan kimliği belirsiz bir saldırganın 19 kişiyi rehin aldığı ve 500 bin dolar talep ettiği açıklandı. Gürcistan'da banka soymak amacıyla yaklaşık 20 kişiyi rehin alan saldırgan, güvenlik güçlerinin banka binasından uzaklaşmasını talep ederek aksi durumda rehineleri öldüreceğini söyledi.

AA21 Ekim 2020 Çarşamba 14:33 - Güncelleme:
Bankada silahlı soygun! Canlı yayına katılıp para istediler

Yerel medyada yer alan habere göre, ülkenin Zugdidi kentindeki Gamsakhurdia Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankanın şubesinde meydana geldi. Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Zugdidi kentinde bir bankaya giren kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, silah tehdidiyle banka çalışanlarını rehin aldığı belirtildi.

Başkent Tiflis'e 300 kilometre mesafedeki Zugdidi kentinde bir bankaya giren ve 20 civarında kişiyi rehin alan saldırgan, olay yerine gelen polis güçlerinden banka binasından uzaklaşmalarını talep etti.

ÖZEL KUVVETLER POLİSLERİ OLAY YERİNDE

Açıklamada, olay yerine polis özel kuvvetlerinin gönderildiği ve rehineleri kurtarmak için operasyon başlatıldığı kaydedildi. Olayın gerçekleştirildiği Gamsakhurdia Caddesi'nin güvenlik çemberine alındığı kaydedildi.

500 BİN DOLAR TALEP EDİYOR

Yaklaşık 500 bin dolar para istediği iddia edilen saldırgan, rehinelerden birinin üzerinden taleplerini bir Gürcü televizyon kanalına iletti. TV'ye bağlanan rehinelerden Irakli Kvaratskhelia, saldırganın polislerin banka binasından uzaklaşmadığı sürece rehineleri öldürmeye başlayacağını söylediğini aktardı.

Güvenlik güçlerinin operasyonu devam ediyor.