20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bolton: ABD, Britanya ve Fransa kimyasal saldırıya karşılık verme konusunda mutabık

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Bolton, Suriye rejimi üçüncü kez kimyasal silah kullanırsa, daha güçlü bir karşılık verme konusunda ABD, Fransa ve Britanya'nın mutabık olduğunu açıkladı

star.com.tr11 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bolton: ABD, Britanya ve Fransa kimyasal saldırıya karşılık verme konusunda mutabık

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Pazartesi günü Washington merkezli "Federalist Toplum" isimli sivil toplum kuruluşunda Esed rejiminin İdlib'e yönelik olası kimyasal saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansına göre kuruluşta yaptığı konuşmadan sonra soruları cevaplayan Bolton, “(Rejimin Nisan 2018’deki kimyasal saldırısına karışılık yapılan) İkinci saldırıda bize katılan Britanya ve Fransa ile istişare halinde olduğumuzu söyleyebilirim. Rejim üçüncü kez kimyasal silah kullanırsa, bu sefer daha güçlü bir karşılık verileceği konusunda onlar da hemfikir” ifadelerini kullandı.

Bolton, Ağustos ayında Rus mevkidaşı Nikolay Patruşev ile Cenevre'de yaptığı görüşmede Rusya'yı uyarmış, rejimin İdlib’i tekrar ele geçirmek için kimyasal silah kullanması durumunda verilecek askeri karşılığın daha sert olacağını söylemişti.