İbrahim Şahin, Türkiye'nin SMS oylarıyla yüksek puanlar aldığını belirtirken, "Eurovision düzenleme komitesi SMS ve jüri oylarının ağırlığını yüzde 50'ye getirerek aynı ağırlığı verince puanımızı aşağı çekti. Bunun değiştirilmesi yolundaki itirazlarımız sonuç vermeyince geçen yıl Eurovision'a katılmama kararı aldık" demişti. The Independent gazetesi, Eurovision'da rüşvet ve oy satın alma iddialarına dikkat çekerken, "Şimdi Eurovision sıfır puan alma tehlikesiyle karşı karşıya" diye espri yaptı.
İsveç basınında yer alan iddialara göre, İsveç'de Malmö'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan bir delege, oy satın alma iddiasında bulundu. İsmi gizli tutulan kaynak, birçok delegenin birçok kez jürinin oylarını çalmaya kalkıştığını iddia etti. Bu kaynağa göre Azerbaycan, jüri üyelerinden "Bir yıl yetecek para" karşılığı yüksek puanlar satın almaya kalkıştı.
Azerbaycanlı Farid Mammadov 234 puan almıştı ve 281 puanla birinci gelen Danimarkalı Emmelie de Forest'in arkasından ikinci gelmişti. Yapılan haberlere göre diğer delegeler yarı finalden bir hafta önce oy değiştirme planları yaptı. EBU iddiaları ciddiye aldığını ve Azerbaycan'ın soruşturma altında olduğunu söyledi. Yarışmada 19. gelen İngiliz şarkısı Bonnie Tyler, bir Fransız gazetesine Rusların Azerbaycan'a "Ödediğimiz puanları neden vermediniz?" diye şikayette bulunduğunu söylemişti.
Azerbaycan'ın Litvanyalı öğrencilere birçok kez oy kullanmaları için para ödediği de iddia edildi.