25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan iltica reddetme gerekçesi: Hristiyanlık bir barış dini değildir

İngiltere, Hristiyan olan bir İranlının iltica başvurusunu reddedilmesini konuşuyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı verdiği ret kararında İncil’de yer alan şiddet içerikli pasajlara yer vererek “Hristiyanlığın bir barış dini olmadığını ispatlaması” İngiltere basınında tepkiyle karşılandı.

TM Dijital Haber Merkezi21 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan iltica reddetme gerekçesi: Hristiyanlık bir barış dini değildir
Hristiyanlığın “bir barış dini olduğunu” keşfettiğini söyleyerek Hristiyan olan ve İngiltere’ye iltica başvurusunda bulunan bir İranlının bu talebi, İngiltere İçişleri Bakanlığının “Hristiyanlığın barış dini olmadığını ispatlayan” İncil’den yaptığı alıntı sonrasında geri çevrildi.
 
"BU ÖRNEKLER İDDİANIZIN TUTARSIZLIĞINI GÖSTERİYOR"
 
İngiltere İçişleri Bakanlığının İranlı kişiye gönderdiği ret mektubunda İncil’in “intikam, yıkım, ölüm ve şiddet” içeriklerine sahip olduğunu gösteren altı farklı alıntıya yer verilirken, “Bu örnekler, Hristiyanlığın İslâm’ın aksine bir barış dini olduğu yönündeki iddianızla tutarsızlık gösteriyor.” ifadeleri kullanıldı.
 
 
 
İltica başvurusunda bulunan İranlı kişinin başvurusunu takip eden sosyal hizmet görevlisi Nathan Stevens, Independent’ta yer alan habere göre, “Yıllardır birçok başvuru ve ret gördüm, ama bir iltica başvurusunun reddedilmesine gerekçe olarak bu kadar küçük düşürücü ve inanılmaz derecede saldırgan bir mektup okumamıştım.” dedi.
 
"BİR HÜKÜMET YETKİLİSİ NASIL BÖYLE BİR CIMBIZLAMA YAPAR?"
 
Dini görüşü ya da dine bakışı ne olursa olsun bir hükûmet yetkilisinin bir kutsal kitaptan gelişigüzel birkaç kısmı çekmesinin şok edici olduğunu belirten Stevens, “Bir hükûmet yetkilisi nasıl olur da böylesi cımbızla çekilmiş alıntıları başka bir dine bağlanmaya karar vermiş bir kişinin arzusunu tahrif etmek için kullanabilir?” diye konuştu.
 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nathan Stevens, İranlı kişinin bu kararı temyize götüreceğini belirtti.