25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İsrailli diplomat: Sınırları açık tutup Avrupa rüyasını yaşadılar

Koronavirüsün Avrupa'da yayılması ve İsrail - İtalya arasında 'tedbir kararları' nedeniyle oluşan olumsuz hava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İsrail'in eski İtalya büyükelçisi Avi Pazner, 'Sınırlarını açık tutarak Avrupa rüyasını yaşadılar ve bu bir hataydı.' dedi.

star.com.tr6 Nisan 2020 Pazartesi 17:39 - Güncelleme:
İsrailli diplomat: Sınırları açık tutup Avrupa rüyasını yaşadılar

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınında, vaka ve ölüm sayısı artmaya devam ederken, hükümetler aldıkları tedbir kararları ile salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Şubat ayında İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının görülmeye başlamasıyla İsrail, virüsün Yahudi devletine sıçramasını önlemek için İtalya'ya iki yönlü uçak seferlerinin durdurulması da dahil bazı önlemler aldı.

Kararlar, son birkaç yıldır artış gösteren İsrailli turistlerin kaybı anlamına geldiği için, İtalyan politikacılar turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle kararları eleştirdi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İsrailli mevkidaşı Benyamin Netanyahu'ya "İtalya'nın herhalde en güvenli ve en güvenilir ülke" olduğunu söyleyerek karar konusunda endişelerini dile getirmişti.

İsrailli diplomatlar ise bu kararların gerekli olduğunu, ancak gelecekte iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğinden endişe duyuyordu.

AVRUPA RÜYASINA DALDILAR, BU BİR HATAYDI...

Ancak İsrail'in eski İtalya büyükelçisi Avi Pazner, İsrail'in endişelenecek bir şeyi olmadığını söyledi.

Pazner, 'İtalya şimdi, İsrail'in salgının ilk aşamalarında yaptıklarına benzer önlemler alıyor. Bundan önce İtalya ve dünyanın geri kalanı sorunun kapsamını anlamadılar. Sınırlarını açık tutarak Avrupa rüyasını yaşadılar ve bu bir hataydı.' dedi.

Ancak aldığı tüm önlemlere rağmen, İsrail'de virüsten kaçamadı. İsrail'de son olarak enfekte sayısı 8.61, ölenlerin sayısı ise 55'ya ulaştı.

star.com.tr