23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kazakistan ile Azerbaycan arasında iş birliği sinyali

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi, Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Karşılıklı ticaret hacminin artırılmasının gündemdeki önemli konulardan biri olduğu kabulde, ticari ve ekonomik iş birliğinin çeşitlendirilmesi ve karşılıklı ihracatın yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

AA21 Haziran 2021 Pazartesi 12:23 - Güncelleme:
Kazakistan ile Azerbaycan arasında iş birliği sinyali

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, kabulde, Azerbaycan ile Kazakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin başarıyla sürdürüldüğü, devlet başkanları arasındaki düzenli temasların iş birliğinin gelişmesi için iyi bir temel oluşturduğu belirtildi.

Ekonomik ilişkilere de değinilen görüşmede, yatırım projeleri ve ulaşım koridorlarını geliştirmenin önemi vurgulandı.

Kabulde, gelecek yıllarda kargo taşımacılığı hacminin artırılması ve tarifelerin uyumlaştırılması için daha elverişli şartlar oluşturulması gerektiği kaydedildi.

Karşılıklı ticaret hacminin artırılmasının gündemdeki önemli konulardan biri olduğu kabulde, salgının sona ermesinden sonra ticaret hacminin eski haline getirilip artırılacağına dair umutlar dile getirildi. Bu bağlamda, ticari ve ekonomik iş birliğinin çeşitlendirilmesi ve karşılıklı ihracatın yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Tileuberdi, Karabağ savaşında elde edilen zafer ve toprak bütünlüğünün temin edilmesi dolayısıyla Aliyev'i ve Azerbaycan halkını kutladı, bu zaferin bölgede barış ve güvenliği güçlendirmeye hizmet ettiğini vurguladı.

Kabulde, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de hazır bulundu.