Ülkesinde yayımlanan Hamburger Abendblatt gazetesine konuşan Merkel, Yunanistan'a borç veren bazı bankaların ve özel kredi kuruluşlarının daha önce ülkenin borcunun bir kısmını sildiklerini hatırlattı.
Merkel bununla birlikte Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını istediğini belirtti.
Yunanistan'ın toplam borcu 315 milyar euro.
Bu meblağ da ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın yüzde 175'ine tekabül ediyor.
Yunanistan 2010'da Troyka (Avrupa Birliği-Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) ile pazarlıkları sonucu 240 milyar euro tutarında kurtarma kredisi almıştı.
Ülkenin borçlarının yaklaşık 100 milyar eurosu 2012'de yapılan müzakereler sonucu silinmişti.
Yunanistan'ın Troyka ile anlaşması ise 28 Şubat'ta sona eriyor.
Mevcut anlaşmada hala, kredi koşullarını yerine getirmesi halinde Yunanistan'a ödenecek 1 milyar 800 milyon euroluk bir meblağ bulunuyor.
Yunanistan'ın Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, dün ülkesinin borçlarının geri ödeme koşullarını Troyka ile müzakere etmeyeceğini söylemişti.
Ülkede Pazar günü yapılan seçim sonrası Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ile Bağımsız Yunanlar Partisi'nin (ANEL) kurduğu koalisyon hükümeti, ilk iş olarak Kamu Enerji Şirketi PPC ve dağıtım şirketi ADMIE ile Pire ve Selanik limanlarının özelleştirilmesini durdurmuştu.
'Yunanistan'ın yeri Euro Bölgesi'
Öte yandan, Avrupa Komisyonu'nun ekonomi ve mali işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici de Yunanistan'ın yerinin Euro Bölgesi olduğunu söyledi.
BBC'de yayımlanan Hardtalk programına konuşan Moscovici, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.
Moscovici, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasının, bölgenin istikrarı ve ortak para birimi Euro'nun itibarı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Avrupa Komisyonu üyesi, bununla birlikte Yunanistan hükümetinin de geçmişte verilen taahhütleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
'Avrupa umut da vermeli'
Moscovici, AB'nin Avrupa'da ekonomik büyümeyi sağlamaması ve işsizliği azaltmaması halinde başarısız olacağı uyarısında da bulundu.
Avrupa Komisyonu üyesi, Avrupa'nın acı ve kemer sıkma önlemlerinin yanı sıra umut da vermesi gerektiğini söyledi.
Komisyon, Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı konumunda.
1 Kasım 2014'ten bu yana Avrupa Komisyonu üyesi olan Moscovici ise bu görevi öncesi Fransa Maliye Bakanı'ydı.
BBC Türkçe