25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye için haddini aşan açıklamalarda bulundu

Alman Deutsche Welle'nin sorularını yanıtlayan NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında haddini aşan açıklamalarda bulundu. NATO'nun Türkiye'nin güvenliği için oluşturduğu garantinin temelinde ABD'nin olduğunu söyleyen Rasmussen daha da ileri giderek, 'Türkiye, ABD ile ilişkilerinin kötüleşmesinden endişe duymalı.' dedi.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye için haddini aşan açıklamalarda bulundu

NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'nin NATO'daki ağırlığını hiçe sayarak, ABD'nin önemli bir ağırlığa sahip olduğu NATO'nun Türkiye'ye alternatifsiz güvenlik garantisi sağladığını söyledi.

Rasmussen, Almanya merkezli Deutsche Welle'nin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte kendisinin NATO Genel Sekreteri olmasına muhalefet ederek engellemeye çalıştığını ileri süren Rasmussen, "Buna rağmen Sayın Erdoğan ile iyi bir diyalog zemini oluşturabildik, iyi anlaşabildik. Ancak şunu da söylemek zorundayım. Sayın Erdoğan'ın şu andaki söylemleri, Batılı müttefiklerine yönelik sert retoriği gerçekten de ilişkilere zarar veriyor." diye konuştu.