24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Putin, Rusya Özel Kuvvetleri'ne teşekkür etti

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon yapması talimatı veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27 Şubat Rusya Özel Harekat Kuvvetleri Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bugünlerde Donbass'taki halk cumhuriyetlerine yardım sağlamaya yönelik askerlik görevlerini kahramanca yerine getiren askerlere minnettarım” dedi.

IHA27 Şubat 2022 Pazar 14:36 - Güncelleme:
Putin, Rusya Özel Kuvvetleri'ne teşekkür etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27 Şubat Rusya Özel Harekat Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Putin mesajında, "Bugünlerde Donbass'taki halk cumhuriyetlerine yardım sağlamaya yönelik askerlik görevlerini kahramanca yerine getiren askerlere minnettarım. Zor şartlarda mümkün olan en verimli, açık ve yetkin hareket ederek, ülkemizi ve vatandaşlarımızı koruyarak, Rusya'nın ulusal çıkarlarını sağlamak için askeri görevinizi her zaman onurlu bir şekilde yerine getirmeye hazır olduğunuzu defalarca kanıtladınız" ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Putin'in, Uluslararsı Judo Federasyonu Onursal Başkanlığı geri alındı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı tüm dünyada büyük tepki toplarken birçok ülke ve kuruluş Rusya'ya karşı yaptırım kararı almaya devam ediyor. Judoda siyah kuşak sahibi

olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Uluslararası Judo Federasyonu Onursal Başkanlık unvanı vermişti. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, Putin'in unvanının geri alındığı belirtilerek, "Ukrayna'da devam eden çatışmalar doğrultusunda, Vladimir Putin'in Uluslararası Judo Federasyonu Onursal Başkanı ve Büyükelçisi statüsü askıya alınmıştır" denildi.