25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Son dakika... Rusya: Ukrayna'ya silah taşıyan NATO araçları meşru hedefimizdir

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 70. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan NATO ülkelerine ait nakliye araçlarının Rus ordusunun meşru hedefi olduğunu söyledi.

4 Mayıs 2022 Çarşamba 07:15 - Güncelleme:
Son dakika... Rusya: Ukrayna'ya silah taşıyan NATO araçları meşru hedefimizdir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 70. gününe girdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Japon hükümetinin, görülmemiş bir Rusya karşıtı kampanya başlattığı ve Rusya'ya karşı iftira ve doğrudan tehditler dahil "kabul edilmez söylemlere" izin verdiği belirtildi.

Bunun Japonya'nın tanınmış şahsiyetleri, uzmanları ve medya temsilcilerince tekrarlandığına dikkatin çekildiği açıklamada, bu anlayış doğrultusunda Tokyo'nun, iyi komşuluk ilişkilerini ortadan kaldırmaya, Rus ekonomisine ve Rusya'nın uluslararası prestijine zarar vermeye yönelik adımlar attığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu gerekçelerin yanı sıra Japon hükümetinin Rus vatandaşları hakkında aldığı yaptırım kararları da dikkate alınarak, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile hükümet üyeleri ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 63 Japon vatandaşına yaptırım uygulama kararı verdiği belirtildi.

Yaptırım çerçevesinde 63 Japon vatandaşına Rusya'ya giriş yasağı konulduğu ifade edildi.

Japon yetkililerinin bulunduğu liste, açıklamanın sonunda yayımlandı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA BÖLGEDE YAŞANANLAR...

23:52 Güney Afrika Cumhuriyeti ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) lideri John Steenhuisen, Ukrayna'da temaslarda bulunuyor.

23:38 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna'da en başta koyduğu hedeflere ulaşamadığını ve savaşı kendi açısından çoktan kaybettiğini söyledi.

23:11 Rus ordusunun, dün Ukrayna'nın Dnipro kentinde bulunan Dinyeper Nehir üzerindeki kara ve demiryolu olarak kullanılan köprüyü vurduğu anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

22:14 Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'deki Azovstal Metalürji Fabrikası'ndan sivillerin tahliyesi için yarından itibaren 3 gün boyunca belli saatlerde çatışmaları durduracaklarını ve insani koridor açacaklarını bildirildi.

20:51 İspanya hükümeti, Rusya ile savaştan kaçarak ülkeye gelen Ukraynalılardan şimdiye kadar 86 binine çalışma ve oturma izni verdiğini duyurdu.

20:48 Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasına Rus ordusunun düzenlediği saldırıya ait görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, fabrikada çok sayıda patlama meydana geldiği görüldü.

20:47 İskandinav ülkelerinin liderleri, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığını" güçlü şekilde kınadı.

19:59 Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını desteklediği gerekçesiyle Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill'i yaptırım listesine almaya hazırlanıyor.

19:44 Rus ordusunun dün düzenlediği saldırılarda Harkov'daki ünlü Gorki Parkı'nı vurduğu güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

19:13 Bulgaristan Parlamentosu, Ukrayna'ya silah gönderilmesini reddederek, sadece savaşta hasar gören askeri teçhizat ve araçların onarımının Bulgaristan'da yapılmasına onay verdi.

18:54 Ukrayna'da Rus ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin cesetlerini arama çalışmaları devam ediyor.

18:42 Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de bulunan Rus Donanmasına bağlı denizaltıdan Ukrayna topraklarına seyir füzesi fırlattığı anlara ait görüntüleri paylaştı.

18:26 İsveç'in Ukrayna Büyükelçisi Tobias Thyberg, İsveç'in Ukrayna Büyükelçiliğini yeniden başkent Kiev'e taşındığını duyurdu.

17:17 Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde Rus ordusuna yakıt tedarik eden bir petrol deposunu vurduğu belirtildi.

16:38 İngiltere, Rusya'ya tüm hizmet sektöründe ihracat yasağı getirirken, 63 Rus kişi ve kurumu da yaptırım listesine ekledi.

14:08 Ukrayna, Belarus'un Rusya'nın müttefiki olarak savaşa girmesi ihtimaline hazır olduklarını açıkladı.

14:12 Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan NATO ülkelerine ait nakliye araçlarının Rus ordusunun meşru hedefi olduğunu söyledi.

13:01 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki Azov taburunda İsrailli paralı savaşçıların Rusya'ya karşı savaştığını söyledi

12:51 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donbas'taki Ukrayna askeri birliklerine ABD ve Avrupa ülkelerinde üretilen silahların sevkiyatının yapıldığı Lviv başta olmak üzere bazı tren istasyonlarındaki 6 trafo merkezinin yüksek hassasiyetli füzelerle vurulduğunu bildirdi.

12:15 Rusya, Japonya Başbakanı Kişida Fumio dahil 63 üst düzey Japon yetkili hakkında yaptırım kararı aldı

11:38 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun yaklaşık 24 bin 500 asker, 194 uçak, 155 helikopter ve 1077 tankını kaybettiğini bildirdi

09:50 AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, "Tüm Rus petrolünün Avrupa'ya ithalatı yasaklandı" dedi.

02:41 Ukrayna'nın Lviv kentinde bulunan 3 şalt sahasının vurulduğu bildirildi.

23:11 Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'ya uygulayacağı 6. yaptırım paketi üzerinde çalışıyor.