24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Şoygu: İsveç ve Finlandiya'nın NATO kararları Rusya için bir tehdit

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO kararlarının da kendileri için bir tehdit olduğunu dile getirdi

20 Mayıs 2022 Cuma 12:33 - Güncelleme:
Şoygu: İsveç ve Finlandiya'nın NATO kararları Rusya için bir tehdit

Komutanlarla toplantı yapan Şoygu, buradaki açıklamasında, "Yıl sonuna kadar Batı Askeri Bölgesi'nde 12 askeri birlik ve tümen oluşturulacak." dedi.

Kararın, söz konusu iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılım ihtimali nedeniyle alınacağı belirtildi.

ŞOYGU: ÖNLEM ALIYORUZ

Rusya'nın en yakın komşuları Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için başvuruda bulunduğunu anımsatan Şoygu, "Bu nedenle Batı Askeri Bölgesi'nin sorumluluk bölgesinde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yeterli karşı önlemleri alıyoruz." diye konuştu.

"ABD'NİN UÇUŞLARININ YOĞUNLUĞU 15 KAT ARTTI"

Şoygu, Batı'daki durumun, Rusya sınırlarına yakın askeri tehditlerin büyümesi ile şekillendiğini söyledi.

ABD'nin Avrupa'daki bombardıman uçuşlarının yoğunluğunun 15 kat arttığını dile getiren Şoygu, ABD gemilerinin de 2022'de Kaliningrad bölgesi yakınlarında 6 kez görev yaptığını kaydetti.

"GÜDÜMLÜ FÜZELERLE ZİYARETLER SİSTEMATİK HALE GELDİ"

Şoygu, "Amerikan gemilerinin güdümlü füzelerle Baltık Denizi'ne yaptığı ziyaretler sistematik hale geldi. Sadece bu yıl, Kaliningrad bölgesi yakınında, seyir füzelerinin fırlatılması için 6 kez görev gerçekleştirdiler. 2016 yılından bu yana, buna benzer 24 olay ortaya çıkarıldı." ifadelerini kullandı.