19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

50 yılık soruna ‘elektrikli’ çözüm

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler İlçesi Bayındırlık Mahallesi’nde yarım asırdır yaşanan ulaşım sorununu elektrikli toplu taşıma araçlarını sefere koyarak çözüme kavuşturdu.

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
50 yılık soruna ‘elektrikli’ çözüm

Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Bayındırlık Mahallesi’nin yarım asırlık ulaşım sorununa çare buldu. Mahalleye elektrikli otobüsler servis yapacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Genç, “Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile başlayan ulaşımda dönüşümün tüm hızla devam etiğini söyledi. Genç, “Bayındırlık Mahallesi sakinleri, Alaybey Pazaryeri’nden Mevlevihane noktasına kadar yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüme durumundaydı. Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Üstün ile Muhtar Bedirhan Çiçek ile bu sorunu konuşarak çözüme kavuşturdu. Yakın zamanda hizmete girecek elektrikli otobüslerimiz gelinceye kadar Jest marka araçlarımız Cumartesi günleri Alaybey Pazarı’ndan alışveriş yapanları Bayındırlık Mahallesi’ne taşıyacak. Elektrikli otobüslerin hizmete başlamasıyla birlikte ise her gün sefer düzenlenecek” dedi. Genç, “Yarım asırdır fazla bir süredir toplu taşıma araçlarının gelmediği sorunu hep birlikte çözmüş olacağız” ifadesini kullandı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Bayındırlık Mahallesi’nde yapılan çalışmayı ve projeyi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün ve Muhtarlık Hizmetleri Daire Başkanı Ersoy Arslan ile birlikte inceledi. İnceleme sırasında Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi ve Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Bedirhan Çiçek de hazır bulundu. 

YÜRÜMEK ZORUNDAYDIK 

Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Bedirhan Çiçek, yarım asırdan fazla bir süredir ulaşım çilesini çektiklerini belirterek, gerek ev hanımlarının gerekse de öğrencilerin toplu ulaşım araçlarından faydalanmak için uzun bir mesafeyi yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Çiçek, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mahallemizde bu büyük bir problem, kanayan yaraydı” diye konuştu.