25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Akhisar Belediyesi E-Belediye Dönemi Başladı

Tüm teknoloji imkanlarını kullanan Akhisar Belediyesi elektronik yapıya bürünüyor. Akhisarlı vatandaşlar artık imar durumu almak, borç sorgulamak ve benzeri tüm işlemlerini internet erişimi olan herhangi bir noktadan gerçekleştirebilecek, ihtiyaç duydukları tüm bilgiye belediye web sitesi üzerinden erişebilecekler.

İZMİR/STAR7 Kasım 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Akhisar Belediyesi E-Belediye Dönemi Başladı
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, Ömer İşçi, Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Özdemir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Hesap İşleri Müdürü Yusuf Girgin, SAMPAŞ Bilgisayar Yazılım ve Donanım Şirketinden İzmir Bölge Müdürü Teoman Turhan, Yazılım Destek Uzmanı Ahmet Çavuşoğulları ve basın mensuplarının katıldığı ile E-Belediye tanıtım toplantısı Encümen Salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, her alanda olduğu gibi, Belediyecilik teknolojilerini de yakından takip ettiklerini ve bu sayede Akhisarlı vatandaşlara hizmeti bir tuş kadar yakına getirdiklerini kaydetti. Akhisar Belediyesi olarak E-belediyecilik hizmeti vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Hızlı, bu sistem sayesinde vatandaşların T.C Kimlik numarasını girerek bilgisayarının başından tek tuşla emlak ve çöp vergisi borcunu öğrenebildiğini ayrıca yine internet üzerinden ödeme yapabildiğini ifade etti.

Hızlı, sistemle ilgili şu bilgileri verdi: "E-belediyecilik, vatandaşın aldığı hizmetin kalitesi ve süresi anlamında belediyeye yüzeysel bir geri dönüş sağlamaktadır. Ancak arka planda iyi kurgulanmış bir uygulama ile belediyeler kaynaklarını çok daha verimli kullanabilmektedirler. E-Belediyecilik hizmetine geçerek yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın tüm borçlarını sorgulama ve borç ödeme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın mesai saatleri dışında da 7 gün 24 saat belediyemize gelmeden internet ortamında tüm işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır” dedi.

Öte yandan internet üzerinde, Su, ÇTV ve Emlak Vergisi borcu öğrenme ve ödeme, Arsa rayiç değerlerini öğrenme, Encümen ve Meclis Kararlarını okuyabilme, nikah başvuru işlemleri v.b. bir çok işlemin online yapılabileceği bildirildi.