24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Balık Avı Festivali temizlik ile başladı

Bodrum’da düzenlenen ‘Geleneksel 6’ncı Balık Avı Festivali’nden önce denizin dibi temizlendi. Dalgıçlar tarafından yapılan temizlikte suyun altından çıkanlar görenleri şaşırttı. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balık Avı Festivali temizlik ile başladı

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği’nce (BORABDER) düzenlenen Balık Avı Festivali öncesi Yalıkavak İskelesi ve çevresinde deniz dibi temizliği yapıldı. Temizlik çalışmasına aralarında Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi’nin yanı sıra bir grup gönüllü dalgıç da katıldı. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’nin katkısıyla yaklaşık bur buçuk saat süren temizlik çalışmasında, denizden cam ve plastik şişe, cep telefonları, otomobil lastiği, halat, plastik boru, halı, kova ve sandalye gibi çeşitli atıklar çıkarıldı. Atıklar temizlik görevlilerince kamyonete yüklenerek Geri Dönüşüm Merkezi’ne götürüldü. 

GÖRENLER ŞAŞIRDI  

Suyun altından çıkan atıklar görenleri hem şaşırttı hem de üzdü. BORABDER Başkanı Mustafa Uyar, belirli bir alanda yapılan temizlik çalışmasının çevre duyarlılığı konusunda mesaj verme niteliğinde olduğunu söyledi. Uyar, “Denizden çıkartılan atıklar arasında cep telefonundan tutun da koltuk, sandalye, masaya kadar her şey var. İnsanlar hangi mantıkla bunu buraya atarlar? Küçük bir nesneyi elinizden düşürürsünüz, dalıp alma şansınız yoktur ama bir sandalyeyi elinizden düşürüp denize atamazsınız”  dedi. Temizlik çalışmalarını izleyen çocuklar da denizlerin temiz tutulması çağrısında bulundu.