19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Denizli’ye hayat kurtaran yatırım

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi ve üç 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete girdi. Belediye Başkanı Zolan, “Mevzu sağlıksa, bizim görevimiz olmasa da yaparız” dedi. 

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Denizli’ye hayat kurtaran yatırım

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ‘Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi Kompleksi’, ‘Üçler 112 Acil Sağlık İstasyonu’ ve ‘Bağbaşı 112 Acil Sağlık İstasyonu’ hizmete girdi. Düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNE DEDİK

Başkan Zolan ise, Denizli’nin büyümeye ve güzelleşmeye devam ettiğini vurgulayarak, ‘’Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bir nefes sıhhatten daha değerli başka bir şey yoktur. Denizli’mizin sağlık alanındaki bu ihtiyaçları bize iletildi. Biz de ‘başımızın üstüne’ dedik. Mevzu bahis sağlıksa ‘yaparız’ dedik. Çok şükür hepsini tamamladık’’ dedi. Üçler ve Bağbaşı’nda ambulansların vakaya ulaşımında sıkıntı olduğunu, bu bölgelere 112 Acil Sağlık İstasyonu yapılması gerektiğinin kendisine iletildiğini anlatan Başkan Zolan, ‘’Sağlık, dendiği zaman her şeyin durması, onunla ilgili işlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Çok şükür biz de ‘asli görevimiz değil’ demedik, bu işleri de tamamladık. Buradaki Aile Sağlığı Merkezi’miz, bölge için büyük bir ihtiyaçtı. Özellikle yaşlılarımız, büyüklerimiz bir sağlık ihtiyaçlarında uzak bölgelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Söz verdiğimiz gibi bu tesisimizi de tamamladık Artık burada binlerce vatandaşımız şifa buluyor’’ diye konuştu.