Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Modelleri Dairesi Başkan Züfer Arslan, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi Adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören ve İletişim Ofisi Sorumlusu Burcu Ersoy, DEÜ ve Hacettepe Üniversitesinden akademisyenler, İlaç Sektörünün ileri gelen firmalarının üst düzey yöneticileri, İzmir Kalkınma Ajansı, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, ESBAŞ temsilcileri katıldı.
Toplantının moderatörlüğünü yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda DEPARK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, Offset yatırımlarının bir devletin yapacağı büyük tutarlı stratejik alımlar için alım tutarının belli bir yüzdesi kadar faydayı o ülkeye geri getirmek amaçlı talep ettiği zorunlu yatırım, tedarik veya eğitim gibi anlaşmalar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özgören, "Offset uygulamaları dünyada ve Türkiye'de ağırlıklı olarak savunma sanayide uygulanmakta olup, sivil offset uygulamaları nadirdir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın yatırım modellerinde offset uygulama taslağı önemli bir örnek olacaktır. Türkiye'nin önemli sağlık harcamalarından olan ilaç için de offset uygulamalarının bir model olup olamayacağı konusu üniversitemizde yapılmış olan çalışma odak grubunda irdelenmiştir. Çalışma grubu toplantı sonunda, odak grubunun çalışmalarına devam ederek, dünyada çok az uygulaması olan ilaç sektörü offset alımlarına örnek teşkil edecek uygulamanın esasları için çalışmaların devam ettirilmesi kararını almıştır" dedi.
Toplantıda İzmir Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle Sağlık Teknoparkı öncülüğünde İzmir'in pilot yatırım bölgesi olması konusunun önemine işaret edildi.