Bünyesinde Moda ve Tekstil Tasarımı, Mimarlık, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı bölümlerini bulunduran Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun'un gelişiyle yeni bir döneme girdi. Konfeksiyon teknolojisi, moda tasarımı, CAD sistemleri, akıllı giysiler ve tasarımlar konusunda önemli uzmanlıkları bulunan Prof. Dr. Bulgun, hedefinin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'ni en çok tercih edilen bölümler arasına sokmak olduğunu söyledi.
Türkiye'nin geleceğinin tasarım alanında yapılan çalışmalardan geçtiğini önemle kaydeden Prof. Dr. Bulgun, "Tasarım ile ilgili eğitim veren okulların önümüzdeki yıllarda önemi daha da artacaktır. Hedefimiz fakültemizin bölümlerini üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümler haline getirmek. Bu da zaten çok iyi bir eğitim kadrosuna ve teknik alt yapıya sahip olan bölümlerimizi motive ederek, fakültemizin tanıtım olanaklarını yükselterek, akademik yayın sayısını ve firmalar ile öğrencilerle yapılan proje sayısını arttırarak gerçekleştirilebilir. Fakültemiz Tasarım çalışmaları alanında Doktora programı hazırlığı içerisinde. Ayrıca fakültemizin uluslararası ilişkilerini geliştirmek, ERASMUS programları kapsamında ikili anlaşmaların sayısını arttırmak, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini arttırmak hedeflerimizin arasında" dedi.
PROF.DR. ENDER YAZGAN BULGUN KİMDİR?
Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1990 yılında aynı üniversitede Tekstil Mühendisliği Konfeksiyon opsiyonunda yüksek lisansını tamamladı. Yüksek Lisansı sırasında bir yıl boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım bölümüne devam etti. 1994 yılında Konfeksiyon ana bilim dalında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Aynı üniversitede 2004 yılında doçent, 2009 yılında Profesör oldu. 2005-2007 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi "Fashion Design" bölümünde moda tasarımı ile ilgili dersleri yürüttü. 2008-2009 yıllarında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde kurulan, "İstanbul Moda Akademisin" de tasarım programlarında kurs liderliği yaparak akademik programları düzenledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde ERASMUS Koordinatörlüğünü 2004 yılından itibaren yürüttü. Ayrıca bugüne kadar 2 kere sergi ve 2 kere defile hazırlamıştır. Halen danışmanlığının devam ettiği TÜBİTAK-TEYDEb ve SANTEZ projeleri bulunmaktadır. 60 makalesinin 34'ü yurdışında yayınlanmıştır.
HEDEFLER:
Türkiye'nin geleceği tasarım alanında yapılan çalışmalardadır. Bu yüzden Tasarım ile ilgili eğitim veren okulların önümüzdeki yıllarda önemi daha da artacaktır. Hedefimiz Fakültemizin bölümlerini üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümler haline getirmektir. Bu da zaten çok iyi bir eğitim kadrosuna ve teknik alt yapıya sahip olan bölümlerimizi motive ederek, akademik yayın sayısını ve firmalar / öğrencilerle yapılan proje sayılarını ve fakültemizin tanıtım olanaklarını arttırarak gerçekleşebilir. Fakültemiz Tasarım çalışmaları alanında Doktora programı hazırlığı içerisindedir.
Ayrıca fakültemizde uluşlar arası ilişklileri geliştirmek, Erasmus programları kapsamında ikili anlaşmaların sayısını arttırmak, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini arttırmak hedefler arasındadır.
Tüm bu çalışmalar ve hedefler bütün bölümlerin ekip halinde ve koordineli şekilde çalışması ile gerçekleştirilebilir.