19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İnovasyonunun Gücüne Dikkat

TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, sürdürülebilir karlı büyüme için inovasyonun gücünden yararlanılması ve inovatif beyin gücünün desteklenmesi gerekliliğini vurguladı.

İZMİR/STAR23 Kasım 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İnovasyonunun Gücüne Dikkat
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü’nün ,"Ege'de Kalite Saatleri" etkinlikleri Kasım ayı programı “İnovasyon Yönetimi” konusu ile devam etti.

TSE’nin her ay gerçekleştirdiği, uzman konuklar ile çok özel konu başlıklarını gündeme getirdiği “Ege’de Kalite Saatleri”, firma temsilcileri tarafından ilgiyle karşılanıyor. Sertifikalı ve ücretsiz etkinliklerin bu ayki konuğu; İnovasyon konusunda verdiği başarılı seminerlerle tanınan Cahit Günaydın oldu.

Etkinliğin açılışında konuşan TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman; “Firma temsilcilerinin, Ege’de Kalite Saatleri etkinliklerine gösterdikleri ilgi, bizi daha etkin ve daha çok organizasyon yapmaya teşvik ediyor. Firma temsilcilerimiz, sanayicimiz yenilenen kalite unsurlarını ilgiyle izliyor ve uygulamaya alıyorlar. Günümüzün rekabetçi iş ortamında kalıcı olmak ve sürdürülebilir karlı büyümeyi sağlayabilmek için inovasyonun gücüne inanmak gerek. Günümüz pazarlarında, önemli olan farklılık yaratmaktır. Kurum ve kuruluşlarımızın inovasyon girişimlerini desteklemek için uzman teknik kadromuz ve laboratuvarlarımız ile hizmetteyiz. TSE olarak rekabet alanında firmalarımızın bu zorlu yolculuklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İnovasyon stratejilerini belirleyip, inovasyon kapasitelerinin artırılmasına ilişkin çalışma yapan kurum ve kuruluşların ekonomik pazarda kalıcı olabileceğine dikkat çeken Cahit Günaydın; “Bir şirketin yenileşim kültürü, uygulama başarısının temel kaynağı olmasının yanı sı¬ra, kar ve şirketin büyümesinde de büyük bir önem taşır. Firmaların sahip olduğu ortalama sektörel tek-noloji yapısı, ülkenin rekabet gücünü belirleyen bir faktör haline gelir. Şirketlerin inovasyon stratejilerinin uluslara¬rası piyasalara entegre olabilmesi, ülkelerin teknoloji ve ürün yaratabilme veya teknoloji-know how, lisans transfer gücüne bağlıdır” diye konuştu. Günaydın İnovasyon Eğitiminde; inovatif fikir oluşumu, ürün ve süreç düzeyinde inovasyon çeşitlerini dünyada ve ülkemizde inovatif şirketlerin sırlarına ilişkin örnekleri ile sundu.