BAŞARI TESADÜF DEĞİL
İzmir Üniversitesi öğrencilerinin geçmiş yıllarda da yemek yarışmalarından başarı ile döndüklerini hatırlatan Rektör Erciyeş, "Öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz. Çok çalışıyorlar ve bunun karşılığını da alıyorlar, başarıları kesinlikle tesadüf değil. Aldıkları eğitimin sonuçlarını öğrenciyken toplamaya başlamaları, onların gelecekte de güzel çalışmalara imza atacaklarının göstergesi oluyor. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
ÜÇÜNCÜ ÖDÜL
Merve Alaca, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen 1. Enternasyonal Ege Yemek Yarışması'nda profesyonel aşçıların arasında "Kereviz Yatağında Etli Arapsaçı" ile ikinci, 1. Şef Öğrenci Yemek Yarışması'nda da "Enginar Kalbinde Etli Sarmaşık" ile zeytinyağlılar kategorisinde ikinci olmuştu. Mehmet Ali Zeybek de, geçen yıl Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Üniversitesi'nin desteği ile düzenlenen 1. Şef Öğrenci Yemek Yarışması'na katılmıştı.
Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret Odası, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması liseler arası, üniversiteler arası ve ev hanımları arasında olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi
Öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'i ziyaretinde, yarışmada öğrencilere destek veren İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Ülker Erdoğan Aracı ve MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin hazır bulundu.