25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Minik Öğrenciler Yerli Malı Haftası'nı Kutladı

Buca Şirinler Anaokulu'nda eğitim gören 3-6 yaş arası minik öğrenciler Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında yerli malı tüketimi konusunda bilinçlendiriliyor.

İZMİR/STAR18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Minik Öğrenciler Yerli Malı Haftası'nı Kutladı
Geçmişi 1923'te düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'ne kadar uzanan ve 1946 yılından beri resmi olarak kutlanan Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası Buca Şirinler Anaokulu öğrencileri tarafından okul yemekhanesinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı. Yerli Malı Haftası nedeniyle anaokulu öğrencileri evlerinde annelerine hazırlattıkları yiyecekleri okula getirerek arkadaşları ile paylaştılar. Velilerin evlerinde hazırladıkları birbirinden lezzetli yiyecekler önce tanıtıldı sonra yenildi.
 
Bölgede yetişen meyve ve sebzelerin de yer aldığı tanıtımda öğrencilere yerli malı kullanımının ülke ekonomisine katkısı anlatıldı. Öğrenciler, Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler.
 
Buca Şirinler Anaokulu Müdürü Emine Mayruk Ergök, öğrencilere küçük yaşlarda tutum ve yatırım alışkanlıklarını kazandırmak istediklerini, “Yerli malı üretimi ve tüketiminin ülke ekonomisi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımıza bu bilinci temelden vermek gerekiyor. Çocuklarımız büyüdükçe bu alışkanlıkları devam edecektir. Sadece Yerli Malları Haftası'nda değil tüm yıl boyunca çocuklara tutumlu olmalarını ve yerli malı kullanmanın önemini anlatmaya özen gösteriyoruz” dedi.