25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Müze gibi berber dükkanı

Muğla’nın Ula İlçesi’nde, 17 yıldır berberlik yapan Ali Tiriç, dükkanında 1940 yılından önce kullanılan tıraş malzemeleri ile tedavülden kalkan paralar ve eski radyoları sergiliyor.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Müze gibi berber dükkanı

Ula'nın sakin şehir unvanlı mahallesi Akyaka’da berberlik yapan ve mesleğe başladığı günden beri antika eşyalara meraklı olan Ali Tiriç iş yerini müzeye çevirdi. Tiriç, müşterilerine elektronik aletlerin yanı sıra, eski berber malzemelerinin bulunduğu nostaljik dükkanda tıraş olma imkanı sunuyor. Tiriç, dükkanında 1940 yılından önce kullanılan tıraş malzemeleri başta olmak üzere, tedavülden kalkan paralar ve eski radyoları sergiliyor. 

9 YIL ÖNCE BAŞLADI 

Bulduğu tarihi eşyaları satın alarak 9 yıl önce Akyaka’da açtığı berber dükkanında sergilemeye başladığını belirten Tiriç, yaz sezonunda tıraş olmak için gelen yerli ve yabancı turistlerin, sergilenen eski eşyaları satın almak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. 

Tiriç, “1940’lı yıllarından önce meslek büyüklerimizin kullandığı malzemeler ilgimi çekiyor. Günümüzde artık teknolojinin gelişmesi ile bunlar kullanılmıyor. Kullanılmayan tıraş malzemelerini toplamaya başladım. Bu merakımı bilenler ellerinde bulunan eski eşyaları getiriyor. Eski tıraş malzemelerini iş yerimde sergilememin nedeni, bu mesleğin nerelerden nereye geldiğini göstermek. Yaz sezonunda tıraş olmak için gelen özellikle yabancı turistler, bu eşyalardan satın almak istiyor. Ancak benim satmak gibi bir niyetim yok. Aksine elinde eski tıraş malzemesi olanlar varsa almak istiyorum” dedi.