20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Öğrenciler ilk fidelerini diktiler

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde “Kampüsten Sofraya Projesi” başlatıldı

1 Aralık 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Öğrenciler ilk fidelerini diktiler
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde  öğrenciler, Ziraat Fakültesi’ne ait olan parsellerde hem üretiyorlar hem öğreniyorlar. İsteyen her öğrenci bu uygulamadan faydalanabiliyor.  Öğrenciler 3 ve 5 kişilik gruplar kurarak üretim yapıyorlar.   Öğrencilere  hocaları rehberlik ediyor.
 
Üretim kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan tamamen organik olarak yapılacak. Öğrenciler kendi ürettikleri ürünleri yine öğrenciler kendi tüketimleri için kullanacaklar. İlk fidelerin dikimleri  gerçekleştirildi. Fide dikiminde İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın proje ile ilgili bilgi verdi. Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Eşiyok fide  dikimi ve tohum ekimi ile ilgili bilgileri uygulamalı olarak aktardı.
 
Öğrencilere, konu ile ilgili Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Halkla İlişkiler Sorumlusu Yeşim Saygılı, Çevre Düzenleme Sorumlusu Gülşen Şahin, Tarım Ekonomisi Bölümü Yüksek Lisan Öğrencisi Esin Sağlam ve Tarım Topluluğu’ndan lisans öğrencisi Emrah İlhan yardımcı oldular.