11 Aralık 2024 Çarşamba / 10 CemaziyelAhir 1446

Sanayici-Yargı Diyaloğu

Ege Bölgesi Sanayi Odası, ekonomik kalkınmanın yanı sıra üzerine düşen sosyal sorumluluk çerçevesinde sanayicilerin diğer kurumlarla olan ilişkilerini de güçlendirerek yeni projelere imza atıyor.

İZMİR/STAR23 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sanayici-Yargı Diyaloğu
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı Adalet Sarayı'ndaki makamında ziyaret etti. EBSO'nun yapısı ve işlevleri hakkında Başsavcı Baş'a bilgi veren Yorgancılar, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ateş İlyas Demirkalkan'ın da hükümlülerin cezalarını tamamladıktan sonra topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu'nda görev aldığını hatırlattı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Ender Yorgancılar, EBSO olarak sanayinin gelişmesine, yeni yatırımların yapılmasına öncülük ettikleri kadar diğer alanlardaki sorumlulukları da yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederken, "Yargı ile ilişkilerimizde güzel bir sinerji ortaya çıktı. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin durumlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarımıza Odamızı ziyaretleri anısına cezaevindeki mahkumların yaptığı çinileri armağan ediyoruz. Bu projemizi de kendilerine anlatıyoruz. Mahkumlar da hem bir meslek öğreniyorlar hem de kazandıklarıyla ailelerine yük olmuyorlar" dedi.

"İNSANLARIN MESLEK SAHİBİ OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"
Türkiye'nin sanayi üretiminde mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayan Yorgancılar, TOBB'un İzmir'e yapacağı meslek lisesinin yanısıra EBSO'nun da bir meslek lisesi yaptırma kararı olduğunu belirtirken, "Biz insanların meslek sahibi olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

KÜÇÜK KAYNAKLA BÜYÜK KATKI
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş da, cezaevlerindeki hükümlülerin cezalarını çektikten sonra tekrar suç işlemeden hayatlarını devam ettirmeleri için uğraş verdiklerini söyledi. Cezanın üçte ikisini çektikten sonra iyi hal nedeniyle kalan bölümün dışarıda geçirilmesine imkan veren denetimli serbestlikten yararlanan 40 bin kişi bulunduğunu söyleyen Baş, "Cezaevinde bulundukları süre boyunca bu insanlara tahliye olduktan sonra hayatlarını yasal yoldan devam ettirecekleri bir meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliği ve katkılarıyla gıda, mobilya ile deri iş kolları başta olmak üzere çeşitli branşlarda üretimlerimiz var. Küçük kaynaklarla o insanların hayatlarına çok büyük katkı sağlanır. Sizlerin de bu yöndeki çabalarını takdir ediyoruz" dedi.