20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şehit emanetleri sergisine yoğun ilgi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 11. Şehit Emanetleri Sergisi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

23 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şehit emanetleri sergisine yoğun ilgi

Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin eşyalarından oluşan ‘’Şehit Emanetleri Sergisi” Balıkesir Avlu Sergi Salonu’nda açıldı. Vatandaşlar sergiye yoğun bir ilgi gösterdi. Şırnak Uludere’de helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın annesi Nurdane Acar ve kardeşi Nilüfer Aşık sergiyi gezerken gözyaşlarına hakim olamadı. 

AMAÇ MİLLİ BİLİNÇ OLUŞTURMAK

Sergiyi düzenleyen öğretmen Menderes Kılıçaslan “Bizler için kendini feda etmiş olan kahraman şehitlerimizin emanetlerini genç nesillere göstererek onlarda milli bilinç kavramının oluşması için gayret gösteriyoruz. Bu ‘11. Şehit Emanetleri Fethi Sekin’ sergisi. Aileler bu konuda bize çok yardımcı oluyorlar. Zaman içerisinde kıyafetlerin sayısı 170’e ulaştı ve ailelerden gelen talep doğrultusunda sergiler açmaya karar verdik. Buradan sonrada Ankara’da ve Şanlıurfa’da bir sergimiz olacak” diye konuştu.