16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Sessiz çığlığın sesi olacaklar  

Günümüzde çocukların yaşadıkları olumsuz olayları, ailelerine ya da öğretmenlerine anlatmaması gibi bir sorun olduğu tespitleri üzerine yazar Hüseyin Aytuğ Çelik, bir hikaye kitabı hazırladı.

ATAKAN ŞEN9 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sessiz çığlığın sesi olacaklar  

İzmir’de ajans sahibi olan Didem Çelen’in projesinden yıla çıkılarak yazılan kitap için, bir aile uzmanı, bir klinik psikolog, bir psikolog ve bir çocuk uzmanından oluşan dört kişilik bir uzman heyetten destek alındı. 

Belediyeler aracılığıyla ücretsiz dağıtımı yapılacak olan kitap ile ilgili hakkında bilgi veren Didem Çelen, ‘’Şu an çocukların en büyük sıkıntısı, yaşadıkları şeyi ailelerine aktarmamaları. Bu kitap ile aktarmak istediğimiz şey, çocukların başından ne geçerse geçsin ailesi ile ya da okuldaki rehber öğretmeni ile paylaşması. Çocukların bu gibi durumda izleyecekleri yol hikâyedeki karakterler üzerinden kendilerine anlatılıyor” dedi. 

BURAYA YAZABİLİRSİN   

Çocukların aileleri ve öğretmenleri ile iletişiminin önemli olduğunu belirten Çelen, ‘’Kitabın sonunda boyama için ayrılmış sayfaların yanı sıra boş bırakılmış bir alan da var. ‘Buraya Yazabilirsin’ sayfası. Bu kitabı okuyan çocuk, hikâyenin sonunda eğer kendisinin de yaşadığı benzer olumsuz olay var buraya aktarabilecek. Bu sayede çocukların yaşadığı her tür olumsuzluğun daha görünür hale gelebileceğine inanıyoruz’’ diye konuştu.