16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Su sorununa eşekli çözüm

İzmir’de 4 aydır evlerinin musluklarından su akmayan Yukarı Çayağazı Mahallesi sakinleri, çareyi meydandaki çeşmeden eşeklerle su taşımakta buldu. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Su sorununa eşekli çözüm

İzmir'in Kiraz İlçesi’nde şebeke hattından su alamayan Yukarı Çayağazı Mahallesi sakinleri, ihtiyaçlarını el arabası, eşek ve motosiklete yükledikleri bidonlarla çeşmeden karşılıyor. Yaklaşık 500 kişinin ikamet ettiği mahallede şebeke suyunun azalması sebebiyle 4 aydır su sorunu yaşıyor. Evlerindeki musluklardan su akmayan mahalleliler başka bir su kaynağının geçici olarak bağlandığı meydandaki çeşmelerden doldurdukları su bidonlarını eşekle, motosikletle, el arabasıyla ya da sırtlarında taşıyor. Sıkıntılarını İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’ne ileten mahalle sakinleri 4 aydır susuzluklarının giderilmesini bekliyor.      

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Özcan Kaymak, 2018 yılında mahallelerinde yaşanan su sorunu nedeniyle halkın çok zor günler yaşadığını, kendisinin de bundan çok utandığını söyledi. Susuzluk karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir şey yapmadığını dile getiren Kaymak, “İZSU ve Büyükşehir Belediyesi 4 aydır bir çözüm bulamadı.” dedi.  Birçok İZSU yetkilisine konuyu anlattıklarını ancak mahallelerine herhangi bir yetkilinin gelip bir bilgilendirmede bulunmadığını dile getiren Kaymak, “Mahallemize verilmeyen suyun tek sorumlusu İZSU’dur. Sondaj yapma yetkisi de var. Bunu yapmak yerine işleri yokuşa sürüp vatandaşı mağdur ediyorlar. Yetkililer bana ‘Burada sondaj çakacağız’ dedi. ‘Bugün, yarın yapacağız, dozer, kepçe arızalı’ dediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane mi dozeri, kepçesi var? Bu insanların mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz”  diye konuştu.       

Yukarı Çayağazı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kaymak ise İZSU yetkililerinin gelip gittiğini, ancak sorunun çözülmediğini söyledi. Kaymak, “Sondaj yapacağız diyorlar ama ben inanmıyorum. Zaten mahallemize seçim zamanı gelip gidiyorlar. Su akmadığı halde mahallemize su saatlerini okumaya geldiler, mahalleye sokmadım” dedi. 

İZSU: PINAR KURUDU       

İZSU’dan yapılan yazılı açıklamada ise Yukarı Çayağzı Mahallesi’nde içme suyu ihtiyacını besleyen kaynak suyunun bir vatandaşın sondaj kuyusu açması sebebiyle kuruduğu duyuruldu.