18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Türkiye’nin ilk Çocuk Obezite Merkezi İzmir’de

Türkiye’nin ilk çocukluk çağı obezite merkezi olan Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe tarafından açıldı.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin ilk Çocuk Obezite Merkezi İzmir’de

‘Çocukluk Obezitesini Önleme Eylem Planı’ kapsamında hazırlanan çalışmalara devam edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Meşe, “Çocuklarımıza bu merkezlerimizde vereceğimiz eğitimlerle bilinç oluşturmalıyız. Sağlıklı vücut ölçülerini,  fiziksel aktivitelerini, uyku zamanlarını, bilgisayar, televizyon gibi araçların bilinçli ve vakitli kullanımını, kısacası sağlıklı hayat bilincini ve obeziteden nasıl uzak duracaklarını kendilerine öğretmeliyiz” diye konuştu. 

4’TE BİRİ KİLOLU  

Meşe, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını dile getirdi. Açılışı yapılan merkezin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Meşe,  “Obezite, son 40 yılda 5 ile 19 yaş arası çocuk ve adölesanlarda 10 kattan fazla artmıştır. Her 4 çocuktan biri fazla kilolu ya da obez. Bu durum birçok kronik hastalığa ve erken ölümlere neden oluyor. Biz ‘çocuk kalpler ölmesin,  onlar yaşasın’ istiyoruz. Bu yüzden bu konuya çok önem veriyoruz” dedi. Meşe daha sonra Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa Birliği Delegasyonu ve Norveç Büyükelçiliği’nin destekleri ile yaptırılan Karabağlar Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi ve İzmir’in 8. Sağlıklı Hayat Merkezi olan Bayraklı Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış törenine katıldı.