15 Aralık 2024 Pazar / 14 CemaziyelAhir 1446

Uşak kent tarihine yoğun bakış

Uşak'ın tarihini günümüze taşıyacak Kent Tarihi Müzesi'nin çalışmaları son hızı ile devam ediyor. Tarihi elektrik trafosunun restore edilerek yeniden canlandırılması ile başlayan süreç Uşak'ın tarihi kültürel ve sosyal hayatını anlatan eşyaların toplanması ile devam ediyor. Duyarlı vatandaşların katkıları ile binlerce eser toplanırken, eserlerin envanter çalışmaları sürüyor.

Cengiz doğan/Star Uşak14 Kasım 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Uşak kent tarihine yoğun bakış
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kent tarihi müzesindeki duyarlılığın doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi. Çalışmaların başlaması ile vatandaşların hiçbir karşılık beklemeden evlerindeki tarihi doneleri bağışladıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, "Bu hassasiyeti Uşaklı hemşerilerimizin bizimle aynı bakış açısına sahip olduklarının göstergesidir. Müzemizin hizmete başlaması ile birlikte gelecek nesle geçmişimizi daha iyi anlatacağımız için mutluyuz. Bu çalışma bizim sosyal sorumluluklarımız arasında yer alıyordu ve başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Biz bağış kabul etmeye devam edeceğiz" dedi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan eşya ve araçların müzeye bağışlanması için resmi kurumlar ile de görüşmeleri sürdürdüklerini ileten Başkan Erdoğan, kurumlardan gelecek malzemelerin müzeyi daha çok zenginleştireceğinin altını çizdi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI; "ELİNİZDE BULUNAN TARİHİ EŞYALARI SERGİLEYELİM"
Şu an Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Müdürlüğü ile görüşme halinde olduklarını kaydeden Başkan Erdoğan, "İlimizdeki resmi kurumlarda da kentimizin tarihini yansıtan önemli eşyalar var. Bu eşyaların gerçek yerinde olmasını önemsiyoruz. Bu nedenle görüşmelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Şu an şeker fabrikamızda yer alan birden fazla parçanın geçici ve kalıcı olarak sergilenmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca başka kurumlarda da bulunabilecek eserleri inceliyoruz" diye konuştu. Erdoğan vatandaşların ellerinde bulunan tarihi eşyaları bırakmalarını isterken, bu konuda gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN İLK ELEKTRİK TRAFOSUNUN OLDUĞU BİNA RESTORE EDİLDİ
Uşak Belediyesi'nin kurduğu müzeye vatandaşların ilgisinin heyecan verici olduğunu bildiren Erdoğan, "Biz en başından bu yana kent tarihi müzesini önemsedik. Kuracağımız müze kentimizin tarihini kültürünü ve sosyal hayatını gelecek nesillere daha iyi anlatmakla birlikte gelecek nesillere bu kültürü yaşatma imkanı tanıyacaktı. Ayrıca gelen ziyaretçilerimize de ilimizi iyi tanıtma konusunda avantaj sağlayacaktı. Hemen projemizi hayata geçirip Türkiye'nin ilk elektrik trafosunun olduğu binayı restore ederek hayata geçirdik. Restore etmemizin ardından kısa südre binlerce eser müzemizi bağışlandı. Vatandaşlarımız hiçbir beklenti içinde olmadan müzemize bağışta bulunuyorlar. Bu bizim aslında ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Gösterilen ilgi bizim ile birçok insanın aynı düşüncede olduğunun göstergesidir. Müze ile ilgili eserlerin bağışı konusunda alımlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız aynı hassasiyeti göstermeye devam etsinler" diye konuştu.