23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yunus Emre’ye ziyaretçi akını  

Batı Anadolu’da kurulan ilk Türk köylerinden biri olan ve Kula’ya 25 kilometre uzakta bulunan Emre Mahallesi hareketli günler yaşıyor.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yunus Emre’ye ziyaretçi akını  

Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre ile ailesinin kabirlerinin bulunduğuna inanılan mahalle, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Son yıllarda ülkenin önemli kültür merkezlerinden biri haline dönüşen 7 asırlık mahalleye gelenler, tarihi yerleri gezdikten sonra Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin türbesinde dua ediyor.  

YÜZ BİNE YAKLAŞTI  

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye’de 14 farklı noktada Yunus Emre’nin kabrinin olduğunun rivayet edildiğini belirterek, “Ancak en güçlü rivayet, kanıtlarıyla Kula’da bulunuyor” dedi. Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’nin mezarının da Emre Mahallesi’nde olduğuna inanıldığını dile getiren Tosun, “Yunus Emre’nin bir şiirinde vasiyeti niteliğinde biz dizesi vardır. ‘’Koyun beni şeyhimin eşiğinde yanayım’ der. Yunus’un bu sözü, rivayeti güçlendirmektedir. Kula son yıllarda tarihi, coğrafyası, kendine özgü el sanatlarının yanında Yunus Emre türbesiyle de inanç turizminde önemli bir merkez oldu. 2014’te yaklaşık 4 bin olan turist sayımız, şu an 90 bini geçti, 100 bine yaklaştı’’ diye konuştu.