24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yunuskent'te 2. kuralar çekildi

Yunusemre Belediyesi’nin TOKİ işbirliğiyle inşa ettiği Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabındaki 500 konut, yapılan kura çelimiyle hak sahiplerine teslim edildi. 

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yunuskent'te 2. kuralar çekildi

Yunusemre Belediyesi’nin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortaklaşa yürüttüğü dev konut hamlesi Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabında 62 adet 3+1 ve 438 adet 2+1 dairenin sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. 2 kısım halinde ihale edilen 2. etap projesinde bin 503 konut, 25 işyeri, 1 cami, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemeleri yer alıyor. Tüm projeler tamamlandığında, bir milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik Yunuskent’te 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 hastane, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak. 

KISA SÜREDE BİTECEK 

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 2. etabın kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeleyerek, “Toplu konut projelerimiz devam ediyor. İlk etabı teslim ettik. 2. etapta bloklar tamamlanıyor. 3. etabın başvuruları da başladı. Akgedik’te bir şehir inşa ediyoruz. Burada 5 bin 500 konut yapacağız. Yine Gürle OSB Kent projemiz için çalışmalarımız sürüyor. Yine o bölgede yeni sanayi alanları üretiyoruz. Sizler için çalışıyoruz. Dar gelirli vatandaşımızı ev yapma gayretindeyiz.” diye konuştu. 

KURAYI BİRLİKTE ÇEKTİLER  

Manisa 3. Noteri nezaretinde yapılan kura çekiminde ilk olarak şehit ailesi olan hak sahiplerinin kuraları çekildi. Protokol üyeleri ilk kuraları birlikte çekerek hak sahiplerinin mutluluğuna ortak oldu. Hak sahipleri konutların belirlendiği listeye TOKİ’nin resmi web sitesi www.toki.gov.tr ile Yunusemre Belediyesi resmi sitesi www.yunusemre.bel.tr adresinden ulaşabilir.