23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

4001 nitelik kodu nedir? KPSS 4001 nitelik kodunun açılımı

KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar, tercih kılavuzundaki aranan nitelikler kısmında yer alan kodların açılımını merak ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda yer alan pozisyonlar için aranan nitelikler kodlar halinde belirtiliyor. Bu kapsamda bir çok pozisyonda yer alan KPSS 4001 nitelik kodu merak ediliyor. Peki KPSS 4001 nitelik kodu nedir? İşte 4001 nitelik kodunun açılımı.

30 Aralık 2020 Çarşamba 16:40 - Güncelleme:
4001 nitelik kodu nedir? KPSS 4001 nitelik kodunun açılımı

KPSS 4001 nitelik kodu nedir? sorusu KPSS tercihi yapan adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS Ortaöğretim tercihleri bugün başladı. Adaylar, sınavdan aldıkları puanlara ve branş sıralamasına göre ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzunda yer alan kontenjanlar üzerinden nitelik kodlarına göre tercih yapabilecekler. İşte 4001 nitelik kodunun açılımı.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayınlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavına katılan adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adaylar aldıkları puanlar doğrultusunda KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu aracılığıyla yerleştirilecekler. Binlerce kişinin yerleştirme için tercih yaptığı kılavuzda yer alan nitelik kodlarının açılımı aşağıdaki gibidir.

ÖSYM tarafından KPSS 2020/2 tercih kılavuzunun yayımlanmasından sonra 4001 nitelik kodu yoğun bir şekilde araştırılıyor. 4001 nitelik kodu Herhangi bir lisans programından mezun olmak şartıdır.

4001 NİTELİK KODU NEDİR

4001 nitelik kodu: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

KPSS NİTELİK KODU NEDİR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYIN

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH TARİHLERİ

Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu aracılığıyla istedikleri bölümlerin alan kodlarını yazacak olan adaylar, ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifreleri ile KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzuna ulaşabilirler.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzunda adayların tercih edebilecekleri kadrolar ve başvuru kriterleri ve kadro sayısı yer alıyor.

ÖSYM her yıl KPSS lisans, ön lisans ve lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu yayımlıyor.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak bu sınav sonucuna bağlı daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik Sınav Sonuç Belgesinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgesinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayınlandı! KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu

KPSS 6517 nitelik kodu nedir?

KPSS 7368 nitelik kodu nedir?

7113 nitelik kodu nedir?