26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KPSS sorularının ne zaman yayınlanacağı belli oldu! KPSS soruları erişime açıldı mı?

KPSS soruları erişime açıldı mı? sorusunun cevabı hafta sonu uygulanan sınava katılan adaylar tarafından araştırılıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılan milyonlarca Lisans mezunu aday, memur olmak için ter döktü. 6 Eylül'de gerçekleşen sınav, 2 oturum halinde gerçekleşti. KPSS sorularının ne zaman yayınlanacağı belli oldu! İşte konu hakkında merak edilenler.

9 Eylül 2020 Çarşamba 16:01 - Güncelleme:
KPSS sorularının ne zaman yayınlanacağı belli oldu! KPSS soruları erişime açıldı mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarının ardından KPSS soruları adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. 6 Eylül'de uygulanan Genel Yetenek/Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumunda adaylar memur olmak için ter döktüler. KPSS soruları erişime açıldı mı? KPSS soruları ne zaman yayınlanır? İşte detaylar..

KPSS soruları ile ilgili araştırmalar hızlandı. ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen KPSS lisans başvurularını tamamlayan adaylar 6 Eylül'de genel yetenek-genel kültür sınavına girdiler. Sınav saat 10:15'te başladı ve 130 dakika boyunca devam etti. Adaylar belirtilen süre aralığında soruları yanıtlamaya çalıştılar. Sınav sonuçları 22.10.2020'de erişime açılacak.

KPSS SORULARI ERİŞİME AÇILDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 6 Eylül'de yapılan  KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı 14 Eylül'de yayımlanacak

ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖABT 20 Eylül 2020’de saat: 10.15’te başlayacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı sınavı ise 14.45’te yapılacak.

Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Lisans sınavı sonuçları 22 Ekim'de erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2020 KPSS Lisans sınavında çıkan sorular: KPSS soru ve cevapları