25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Burs kredi sonuçları için bekleyiş sürüyor

2018 KYK burs sonuçları: YurtKur sayfasında ne zaman açıklanacak? soruların yanıtları araştırılırken henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Burs kredi sonuçları için bekleyiş sürüyor

KYK başvurularının üzerinden bugün itibariyle 25 gün geçti. Geçtiğimiz yıl sonuçlar başvuruların bitiminden 23 gün sonra açıklanmıştı. 2018 - 2019 dönemi KYK başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. KYK kredi ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili de henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıllardaki süreler göz önüne alındığında KYK burs ve kredi başvurularının 12 - 16 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.


KYK BURS VE KREDİ MİKTARI DEĞİŞTİ

Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin öğrenciye verilen KYK bursları geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 425 lira olarak öğrencilere tahsil ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuya dair açıklamasında, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta bin, doktorada bin 500 liraya yükseltme kararı aldık." dedi.

• Lisansta 500 TL
• Yüksek Lisansta 1.000 TL
• Doktorada 1.500 TL

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILMAKTADIR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

 


 

BURS ÖNCELİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.