18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt sonuçları dün akşam saatlerinde açıklandı. Başvuru yapan binlerce öğrenci devletin yurtlarında kalabilmek için heyecanla bekliyordu. KYK yurt sonuçları ‘sonuc.kyk.gov.tr’ adresinden duyuruldu. Yurtlar 17 Eylül’de açılacak.

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt sonuçları dün akşam saatlerinde açıklandı. Başvuru yapan binlerce öğrenci devletin yurtlarında kalabilmek için heyecanla bekliyordu. KYK yurt sonuçları ‘sonuc.kyk.gov.tr’ adresinden duyuruldu. Yurtlar 17 Eylül’de açılacak.

 

KYK YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğiniz doğrulandıktan sonra sisteme giriş yapınız ve işleme devam ediniz.

İlgili arama kısmına yurt başvurusu yazınız. . Başvurunuzu yapmadan önce bilgilendirme metnini dikkatlice okuyunuz, ardından "Kabul Ediyorum" kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

Açılan ekranda size ait kimlik bilgileri yer alacaktır. Kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz ve doğru olduğundan emin olunuz. Ardından ilgili kutucuğu işaretleyerek işleminize devam ediniz.

Öğrenim bilgilerinizi kontrol ediniz.

Başvuru Alanı iki seçenekten oluşmaktadır: ÖSYM ve ARASINIF.

2018-YKS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM;30 Haziran 2018 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yurtiçi/Yurtdışı Değişim Programı Öğrencileri dahil, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir.

Başvuru Alanını ÖSYM olarak işaretlediyseniz başvuru türü sadece ön lisans ve lisans olarak; Başvuru Alanını ARASINIF olarak işaretlediyseniz başvuru türü "ön lisans ve lisans " şeklinde sıralı olarak görülecektir. Size ait olan öğrenim türünü seçiniz ve işleme devam ediniz.

Başvuru yaptığınız bölümünüzün bulunduğu il/ilçe bilgilendirme metnini dikkatli inceleyiniz ve doğruluğundan emin olduktan sonra "Okul/Fakülte/Bölüm/Sınıf bilgilerimde hata olduğu takdirde yurtta kayıtlı kaldığım günlerin ücretini ödeyerek yurttan kaydımın silinmesini kabul ediyorum" kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

Güncel iletişim bilgilerinizi kontrol ederek iletişim bilgilerinizde değişiklik var ise "Profilim " kısmından bilgilerinizi güncelleyerek işleme devam ediniz.,

Özel ve Özür Durumunuz var ise ilgili seçeneği seçerek işleme devam ediniz.

Nüfus İl Müdürlüklerinden temin edeceğiniz Nüfus Kayıt Örneğinizi inceleyiniz ve anne baba durumunuza uygun olan seçeneği seçiniz. Nüfus kayıt örneği Anne-baba durumunuza uygun içerik taşımıyorsa mevcut olan durumu beyan ederek işleme devam ediniz.

Açılan ön izleme sayfasını dikkatlice inceleyiniz. Bilgilerinizi doğru olarak girdiğinizden eminseniz "Başvur" kutucuğuna tıklayarak başvurunuzu onaylayınız.

"Başvurunuz başarıyla alınmıştır." Bilgilerinizde değişiklik olması halinde başvuru süresinin sonuna kadar başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. Yurt Başvuru Sonuçlarını www.kyk.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz. Onaylamış olduğunuz başvurunuzu isteğiniz doğrultusunda "Yazdır" butonu ile yazdırabilirsiniz.