19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

KYK 7.yedek yurt sonuçları sorgulama sayfası

KYK yedek yurt yerleştirme sonuçları ilan edildi. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

14 Ekim 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
KYK 7.yedek yurt sonuçları sorgulama sayfası

KYK 7. YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları ilan edildi. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/  adresinden sorgulanıyor.

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

 

KYK YURT KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

 

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 19 Eylül Çarşamba günü saat 23.59'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek. İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, 17 Eylül'den itibaren yurtlarda barınabilecek.

 

Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekecek. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, öğrenci belgesi ve kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrenciye ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.