19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

YKS başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

YKS üniversite başvuruları nasıl ve nereden yapılır? sorularına yanıt aranıyor.

15 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
YKS başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

2019 YKS üniversite başvuru süreci devam ediyor. Üniversite sınavı için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ÖSYM tarafından paylaşılan kılavuzda yer alan bilgilendirmelere göre hareket edecek. İşte Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenlerin tamamı…

ÖSYM başvuru süreciyle ilgili yaptığı uyarlarda adayların kayıtlarını yaptırmalarının yeterli olmayacağını hatırlattı. Sınav ödemelerini gerçekleştirmeyen adayların internet üzerinden yaptığı kayıtların geçersiz sayılacağı bilgisinin yer aldığı hatırlatmada ücretlerin ödenmesi gerektiği hatırlatıldı. İşte ÖSYM’nin YKS ile ilgili yaptığı o uyarıların bir bölümü…

2019-YKS’ye başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaptıktan sonra sınav ücretini yatırınız.
2019-YKS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek özenle saklayınız.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı bilginiz var ve başvuru işleminizi herhangi bir başvuru merkezinden yapmanız gerekiyorsa başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak sistemde bulunan eğitim bilgilerinizi kontrol ediniz.