19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Akıllı İstanbul’u gençlerle kuracağız''

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, depremden trafiğe kadar akıllı İstanbul’u gençlerle kuracaklarını söyledi. Yıldırım “5 yılda akıllı şehir haline gelecek İstanbul’un gelirini 300 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

ERDİNÇ AKKOYUNLU14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
''Akıllı İstanbul’u gençlerle kuracağız''

Belediye Başkan adayı olduğu kente büyük hedeflerle gelen AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’un akıllı, güvenli, zengin ve hayatı kolaylaştıran bir şehir olacağını belirterek, bunun için bilgi teknolojilerini en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi. Basın kuruluşlarının teknoloji yazarları ile bir araya gelen Yıldırım, 5 yıl sonrasının İstanbul’unu anlattı. Yıldırım, “İstanbul’un yıllık 232 milyar dolar olan gelirini 300 milyar doların üstüne çıkaracağız. Bunun için yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. İstanbul’daki 5.5 milyon gencimiz bizim en önemli kaynağımız. Gençlerimizle birlikte bunu başaracağız” dedi. 

YETİŞMİŞ İNSAN 

İstanbul’da 4.0’ı hayata geçireceklerini anlatan Yıldırım “Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti başlıyor. Endüstri 4.0, gelişen bilişim teknolojileriyle, geleneksel sanayiyi ve hizmetleri bütünleştiren bir yaklaşımdır. Daha önceki değişimlerden farklı olarak Endüstri 4.0’ın en önemli ham maddesi yetişmiş, eğitimli genç beyinlerdir. İstanbul buna öncülük edecek. İstanbul Türkiye’nin lokomotifidir. Bu işi İstanbul’da başarırsak tüm Türkiye’de başarmış olacağız” diye konuştu. 

DEPREM HAREKETLİLİĞİ İZLENECEK 

Sancaktepe’de kurulacak Afet Yönetimi ve Akıllı Kent Merkezi’nin, şehre dair toplanan verilerin depolandığı merkez olacağını ve büyük verinin burada oluşacağını anlatan Yıldırım, bu veriyi gençlere de açacaklarını söyledi. Akıllı Afet Yönetimi için binalara takılacak sensörler ile yapıların titreşimini izleyeceklerini ifade eden Yıldırım, deprem ve taşkından doluya kadar afetlere karşı erken uyarı sistemleri geliştireceklerini, akıllı sayaçlarla okuma gibi işlemlerinin online ve anlık yapılabileceğini vurguladı. 

METROLARA BEDAVA İNTERNET 

Yıldırım, 518 kilometre uzunluğa ulaşacak metro hatları ile toplu ulaşımın yüzde 48’i yer altında gerçekleşeceğini hatırlattı: “Yeraltı metro istasyon ve araçlarında internet erişimi kesilmeyecek, üstelik ücretsiz olacak.  İstanbulluların bilgi dünyasıyla iletişimi kesilmeyecek. İstanbul’da sokaklara kurulacak sensörler ölçümleri yaparak gürültüyü anlık tespit edecek. Gürültü bariyerini aşan noktalar için hemen önlem alınacak. Şehrin huzuru ve gürültü bariyerleri için veriye dayalı çözümler sağlayacağız. 

18 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Pendik’te Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kuracaklarını belirten Yıldırım “Şirket ve girişimcilerin iş kalemleri içinde en önemli kalemlerinden biri arsa ve bina maliyeti. Biz bu şirket ve girişimcilerin Ar-Ge bütçelerini arsa ve bina maliyetlerine harcamalarını istemiyoruz. Onlara yardımcı olmak adına, Pendik’te 1500 dönümlük İBB mülkiyetindeki arsalar üzerine Teknoloji Geliştirme Merkezi kuracağız. Teknolojinin önde gelen firmaları burada belediyenin sağlayacağı kaynaklarla AR-GE bütçelerini arsa ve inşaata harcamadan ürün geliştirme imkanına kavuşacaklar” dedi. Yıldırım, Bayrampaşa’da 1.5 milyar TL yatırımla kurulacak Türkiye Teknoloji Üssü’nde de doğrudan 500, toplamda ise 18 bin kişiye iş imkanı kurulacağını belirtti. 

AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım,Star Teknoloji Editörü Erdinç Akkoyunlu’nun da arasında olduğu editörler ile bir araya geldi.