18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bekçi alımı 2019 başvuru şartları neler?

8 bin bekçi alımının yapılacağı gün için heyecan bekleyiş sürüyor. Binlerce bekçi adayı alım tarihlerinin ve başvuru şartlarının neler olacağına dair bir açıklama yapılıp yapılmadığını yakından takip ediyor. Konu ile ilgili her gün araştırma yapılıyor. Bu heyecanlı bekleyiş sürerken Polis Akdademisi’nden bekçi duyurusu yapıldı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek içi Eğitimine katılacak adayların 18 Mart ile 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları müdürlüklerde yatılı eğitim alacakları belirtildi.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bekçi alımı 2019 başvuru şartları neler?

Bekçi olmak isteyen adaylar yaşadıkları illerde bu sorusunun cevabını arıyor. Mart sonuna kadar 8 bin bekçi alımının yapılacağı gün heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu heyecanlı bekleyiş sürerken Polis Akdademisi’nden bekçi duyurusu yapıldı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek içi Eğitimine katılacak adayların 18 Mart ile 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları müdürlüklerde yatılı eğitim alacakları belirtildi. 

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

POLİS AKADEMİSİ’NDEN DUYURU: 18 MART’T BAŞLIYOR

 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek içi Eğitimine katılacak adayların 18 Mart ile 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları müdürlüklerde yatılı eğitim alacakları belirtilirken, Bayburt POMEM'e planlaması yapılan adayların eğitime gelirken yanlarında getirmesi gereken malzemeler de açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: 

 

* Adayların eğitimleri 18 Mart - 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğünde yatılı olarak yapılacaktır.

 

* Planlaması yapılan adayların 18 Mart 2019 tarihinde saat 18:00’a kadar planlandıkları Bayburt POMEM Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

 

 

EKÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURUSUNDA 40 GÜN BEKLENTİSİ

 

Polis Akademisi Başkanlığı, geçtiğimiz yıl yapılan 1. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Sınavını 27 Mayıs tarihinde yayımlanan ilan duyurusunun ardından 6 Temmuz tarihinde başvuruya açmıştı.

 

Aradan geçen 40 günlük süre göz önüne alındığında, geçtiğimiz günlerde duyurulan Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı başvurusunun en geç 13 Nisan tarihinde erişime açılacağı öngörülebilir. Bu tarihin Polis Akademisi'nin yoğunluk durumuna göre daha erken ya da daha geç olarak şekillenmesi beklenebilir.

 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılması halinde haberimizin içerisi güncellenecektir.

 

BEKÇİ ALIMI İÇİN PARKUR NASIL OLACAK?

 

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı parkuruna dair henüz bir bilgi yayımlamazken, geçtiğimiz sınav dönemine ait parkur bilgileri şu şekildeydi:

 

Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

 

1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

 

2-)Lastik içerisinden geçme,

 

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

 

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

 

5-)2 metrelik zeminde bir kez takla,

 

6-)Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu,

 

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.