25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 31 Mart’a kadar başlatılacak olan 8 bin bekçi alımı başvuruları bugün itibariyle başladı.

18 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bekçi alımı başvuruları nasıl yapılır?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 31 Mart’a kadar başlatılacak olan 8 bin bekçi alımı başvuruları bugün itibariyle başladı. Bekçi olmak isteyen adaylar. 1 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular, http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler. İşte haberimizin ayrıntıları…

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÖN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

 

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına yönelik başvuru şartları ilan edildi.

 

Yapılan açıklamaya göre, ön başvurular, 18 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Buna göre, adaylar, 18 Mart-1 Nisan tarihlerinde "www.pa.edu.tr" adresinden e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak, ön başvuruda bulunabilecek.

 

Polis Akademisi'nden Bekçi Duyurusu! 

 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Meslek içi Eğitimine katılacak adayların 18 Mart ile 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları müdürlüklerde yatılı eğitim alacakları belirtildi.

 

* Adayların eğitimleri 18 Mart - 26 Nisan 2019 tarihleri arasında planlandıkları Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğünde yatılı olarak yapılacaktır.

 

* Planlaması yapılan adayların 18 Mart 2019 tarihinde saat 18:00’a kadar planlandıkları Bayburt POMEM Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

Not: Bu duyuru, daha önce alımlarda bekçiliği kazanan adaylar içindir. Adaylar meslek içi eğitime alınacaktır. Yeni ilan henüz yayımlanmadı.

 

 

 

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

 

Bekçi olmak isteyen adaylar, müracaatlarını Polis Akademisi internet sitesi (Pa.edu.tr) aracılığıyla yayımlanacak ekran üzerinden gerçekleştirecek. E-Devlet şifresiyle erişilebilecek bu ekran üzerinden aranan şartlar ve iletişim bilgilerine dair bazı bilgiler girilecek.

 

Ön başvurularını gerçekleştirecek olan adaylar, daha sonraki süreçte ise şahsen başvuru, evrak teslimi, ön sağlık kontrolünden geçecekleri merkezleri yine kurumun resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

 

 

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında 16 Mart tarihli duyuruda yer alan bilgiye göre, 8 bin bekçi alımı için başvurular 18 Mart'ta başlayacak ve 1 Nisan'da sona erecek. Adaylar, 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek. Polis Akademisi sitesinde yaşanan yoğunluktan dolayı, siteye erişimde zaman zaman aksamalar yaşanabiliyor.

 

 

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlar;

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

 

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

 

En az 167 cm boyunda olmak,

 

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

 

Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,

 

Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

 

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

 

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

 

Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

 

Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

 

Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

 

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

 

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

 

 

ANKARA VE İSTANBUL'DA 187 BEKÇİ ALINACAK

 

Emniyetin açıklamasında ayrıca, Ankara ve İstanbul'da 187 çarşı ve mahalle bekçisinin istihdam edileceği belirtildi. Buna göre; İstanbul'un Çatalca ilçesinde 37 bekçi alımı planlanırken, Ankara'nın Akyurt ilçesinde 1, Ayaş ilçesinde 12, Bala ilçesinde 9, Beypazarı ilçesinde 9, Polatlı ilçesinde 49, Gölbaşı ilçesinde 4, Haymana ilçesinde 4, Şereflikoçhisar ilçesinde 6, Çamlıdere ilçesinde 4, Çubuk ilçesinde 15, Kalecik ilçesinde 3, Kızılcahamam ilçesinde 17, Elmadağ ilçesinde 2, Güdül ilçesinde 9 ve Kahramankazan ilçesinde 6 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak.

 

Açıklamada, adayların alıma ilişkin ayrıntılı bilgiye Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesiwww.pa.edu.tr üzerinden ulaşabilecekleri belirtildi.