16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Bursa'da EYT izdihamı

Bursa'da 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' buluşması izdihama sahne oldu. 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' bir kez daha haklarının verilmesini talep etti.

21 Kasım 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bursa'da EYT izdihamı

Emeklilikte yaşa takılan EYT'liler erken emeklilik bekliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için araştırmalarını sürdüren vatandaşlar, siyasilerden gelen son açıklamaları internet üzerinden sorgulamaya başladı. Yaş haddini dolduramadıkları için emekli ikramiyesine hak kazanamayan vatandaşlar, en son EYT haberlerini araştırmaya devam ediyor. EYT'de son gelişmeler ajanslara yansımaya devam ediyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar için mecliste yapılan oylama sonuçlandı. Siyasilerden ve sendikalardan konuyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlarda 1976 ile 1999 arasında işe girenler için ‘kademeli yaş’ getirilirken, 5510 sayılı yasayla 30 Nisan 2008’den itibaren işe girenlerde emeklilik yaşı 65 oldu. İşte bu uygulama milyonlarca kişiyi mağdur etti. Emeklilik hususunda emeklilikte yaşa takılanlar ordusunu oluşturan temel gelişme, 1999’dan sonra işe girecekler için kadınlarda emeklilik yaşı 38’den 58’e, erkeklerde 43’ten 60’a çıkarılmıştı.

Emeklilikte yaşa takılan EYT Mağdurları ile ilgili tüm muhalefet partilerinin yasal teklifleri mevcut bulunuyor. Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti'nin önergeyi Meclis'e vermesinin ardından diğer muhalefet partileri, CHP, HDP ve İYİ Parti, ile birlikte önergeye onay vermişti. Önergenin görüşüldüğü sırada MHP tutumunu değişerek hayır oyunu kullanması ile EYT sorununa çelme takılmıştı. Bu gelişmelerin ardından EYT sorununa karşı yapılan tüm çalışmalarda tekrar başa dönülmüştü. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor.Emeklilikte yaş önergesi Genel Kurul'da MHP ve AK Parti tarafından red edilmesinin ardından devam eden EYT sorununun çözümü için alternatif formüller araştırılmaya başlandı.

EYT SON GELİŞMELER NELER OLDU?

Bursa'da "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" buluşması izdihama sahne oldu. "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" bir kez daha haklarının verilmesini talep etti.

Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile yönetim kurulu üyeleri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un da katıldığı toplantıya yağmurlu havaya rağmen ilgi büyük oldu. Toplantı salonunun hınca hınç dolması nedeniyle yaklaşık 4 bin kişi salona giremeyerek dışarıda kaldı.

Toplantıda konuşan Gönül Boran Özüpak, EYT sorununun çözülmesi gerektiğini ve bu konuda siyasilerin halkın bu isteğini görmesi gerektiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da EYT ve çalışma hayatında halkın beklentileri ve çalışma hayatında yaşanan sorunlara değindi, çözüm önerileri sundu.